0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Kupujte nekretninu u Crnoj Gori jeftino 2024

Članak za one koji razmišljaju da se presele iz svoje zemlje, planiraju da kupe nekretninu u Crnoj Gori i dobiju boravišnu dozvolu. Razgovaramo o prednostima i nedostacima života na obali, kako odabrati nekretninu i sklopiti profitabilan posao.

Najveći katalog nekretnina u Crnoj Gori od vlasnika, bez provizije i fotografija, pogledajte na našem sajtu u odeljku Prodaja nekretnina u Crnoj Gori.

Veliki izbor nameštenih stanova u Budvi sa panoramskim pogledom na more, sa garažom ili parking mestom, jeftini stanovi od investitora. Takođe je postalo moguće kupiti nekretninu u Crnoj Gori za rublje i kriptovalute, dobiti savjete od naših stručnjaka +382 69 777 680 Viber/VatsAap/Telegram.

 

Kako jeftino kupiti nekretninu u Crnoj Gori. 7 načina:

  • Udaljenost od turističkih gradova
  • Popusti od programera
  • Sezona tržišta. Uzmite u obzir pad tržišta tokom godine
  • Spratnost. Birajte manje tečne parcele sa malim brojem spratova
  • Hitna rasprodaja, popusti od prodavaca
  • Fizičko propadanje stana. Odaberite stanove kojima je potrebno renoviranje
  • Kupovina garsonjere

U nastavku ćemo detaljnije razmotriti sve ove metode. Katalog jeftinih nekretnina u Crnoj Gori možete pogledati na našem sajtu: gomonte.me. Jeftine garsonjere u Budvi od 54.000€, jednosobni stanovi u novogradnji uz more u Budvi od 85.000€.

Udaljenost od turističkih gradova

Ukratko o stanovništvu i ekonomskim faktorima Crne Gore: geografski, Crna Gora je podijeljena na 24 zajednice. Stanovništvo 621.873 ljudi. Nacionalni sastav stanovništva: Crnogorci - 43%, Srbi - 32%, ostali 25%. Religija: pravoslavlje - 74%, islam - 20%. Najveći gradovi: Podgorica, Cetinje, Budva, Nikšić, Pljevlja, Bijelo-Pole, Herceg Novi. Ovde je najniža inflacija do 1% i visok privredni rast, nizak javni dug. Razvijen turizam i hotelijerstvo. Glavni prihod zemlje od turističke sezone.

 

Saveti kako da izaberete grad u koji ćete se preseliti u Crnoj Gori:

Prilikom izbora grada za selidbu, preporučujemo da obratite pažnju na sledeće:

  • Dostupnost škola, fakulteta, vrtića
  • Primarno ili sekundarno stanovanje
  • Dostupnost infrastrukture (privatne klinike, supermarketi, auto servisi)
  • Turistička posećenost grada
  • Troškovi komunalnih usluga
  • Raspoloživost grejanja, klimatizacije
  • Brzina internet

Sve ove tačke utiču na cenu kvadratnog metra ako želite da kupite kuću jeftino. Što je infrastruktura razvijenija i blizina mora, to je veća vrednost imovine. Primarno stanovanje u novogradnji od graditelja van turističkog grada je uvek isplativije kupiti nego stan ili stan koji je već namešten i spreman za useljenje na sekundarnom tržištu. U skupe gradove spadaju: Budva, Bečići, Pržno, Sveti Stefan, Tivat, Luštica, Kotor, Porto Novi, Porto Montenegro.

Najbolji gradovi u kojima možete kupiti jeftin stan, kuću ili plac za razvoj u Crnoj Gori:

Na planinama, na severu: Cetinje, Nikšić, Belopolje, Ulcinj, Podgorica, Žabljak.

Na primorju: Lastva, Dobrota, Dobro Voda, Sutomore, Stoliv, Petrovac, Melinje, Kumbor, Herceg Novi, Zelenika

Potražite ponude u našem katalogu tako što ćete postaviti filtere za gradove za koje ste zainteresovani koristeći ovaj link.

Ako se odlučite za kupovinu stana u Budvi, ali želite jeftinu opciju, potražite u našem katalogu jeftine garsonjere, jednosobne stanove u sekundarnom stanovanju ili kod investitora. Cenovno atraktivni su i objekti u prizemlju (premijera) i oni prostori koji se nalaze na periferiji glavnih turističkih gradova, njihova cena je niža.

 

Prednosti i mane života na primorju i sjeveru Crne Gore

Obala je uvek bučna i vesela leti, tokom turističke sezone, a melanholična u jesensko-zimskom periodu. Ali neće vam biti dosadno, jer u zemlji nema centralnog grejanja i moraćete da smislite hiljadu načina da se zagrejete. Odmah pitajte stručnjake za izolaciju fasade zgrade, podno grejanje i klima uređaje, koji će vam uštedeti ne samo na vrućini, već će vam pomoći da smanjite troškove električne energije zimi, mogu se i grejati i košta manje od grejači.

Sve nove zgrade su najčešće već izolovane, ali stare zgrade sa antičkom arhitekturom nemaju izolaciju, a ponekad čak i tople podove. Na severu je cena kvadratnog metra 20% niža, ali imajte na umu da što je severnije, to je više snega i verovatnoća da ćete zimi ostati zaglavljeni u svom gradu nekoliko dana dok se sneg ne ukloni. Stoga vam savetujemo da izbliza pogledate mala naselja na obali, koja smo gore naveli.

Ali gde je bolje: na prometnoj obali ili u osamljenim planinama?

Život na obali:

Prednosti:

  • Klima: Blaga mediteranska klima sa toplim letima i hladnim zimama.
  • More: Odmor na plaži, vodeni sportovi, slikoviti pejzaži.
  • Infrastruktura: Razvijena infrastruktura - prodavnice, restorani, kafići, barovi, klubovi.
  • Zabava: Bogat noćni život, razne manifestacije, festivali.
  • Rad: Sezonski poslovi u oblasti turizma, usluga, trgovine.

Minusi:

  • Cene: Više cene stanovanja, hrane i usluga.
  • Buka: Posebno tokom vrhunca turističke sezone.
  • Prepuno: Plaže i popularna mesta postaju gužve.
  • Ograničeni prostor: Obalni razvoj može biti skučen.
  • Sezonsko stanje: Mnoge ustanove i preduzeća zatvaraju se tokom zime.

Život u planinama:

Prednosti:

  • Čist vazduh: Svež planinski vazduh, zdrava mikroklima.
  • Priroda: živopisni pejzaži, planine, šume, jezera.
  • Mir: Osamljena atmosfera, mir i tišina.
  • Jeftino: Niže cene stanovanja, hrane i usluga.
  • Aktivna rekreacija: planinarenje, alpsko skijanje, rafting, drugi sportovi.

Minusi:

  • Klima: Oštrija klima, sa hladnim letima i snežnim zimama.
  • Ograničena infrastruktura: Manje prodavnica, restorana i drugih objekata.
  • Udaljenost: Dolazak do većih gradova i odmarališta može biti težak.
  • Ograničene mogućnosti za posao: Manje mogućnosti za posao.
  • Sezonski karakter: Neka turistička mesta se zatvaraju tokom zime.

Odabir mesta za život zavisi od vaših prioriteta. Ako cenite udobnost, razvijenu infrastrukturu, blizinu mora i aktivan noćni život, ili volite da sedite u kafiću pored mora i popijete koktel vikendom, onda je obala za vas. Ako želite mir, jedinstvo sa prirodom, svež vazduh i niže cene, onda treba obratiti pažnju na život u planinama. U svakom slučaju, ovo je zemlja koja pleni svojom lepotom, gostoprimstvom i jedinstvenom atmosferom.

Popusti od programera

Zemlja ima veliki procvat u izgradnji novih objekata i aktivnom ekonomskom razvoju kako bi privukla više turista. Stoga programeri nude dobre popuste u prvoj fazi izgradnje, kao i kada je kuća spremna za puštanje u rad i puštanje u rad. Na našem sajtu ćete naći mnogo ponuda sa dobrom lokacijom uz more po konkurentnim cenama u završenoj fazi izgradnje.

Prednosti kupovine na primarnom tržištu:

  • Moderna arhitektura i raspored
  • Niska cena po kvadratnom metru
  • Savremene tehnologije: toplotna izolacija, zvučna izolacija, podno grejanje, klimatizacija, solarni paneli

 

Sezona tržišta

Na tržištu nekretnina, kao i na svakom drugom, postoji sezonalnost u potražnji za stambenim objektima i mesecima kada se ponude raspršuju nakon prve prezentacije kupcima. Obično u letnjoj sezoni potražnja opada, jer lokalno stanovništvo aktivno radi u sektoru turizma, a stanovanje kupuju u jesen i zimu, kada zarađuju. Dakle, leti imate priliku da isplativo kupite nekretninu u Crnoj Gori. Dakle, u 2022. godini, prema statistikama, troškovi stanovanja su porasli za 10% od juna do kraja godine.

 

Spratnost

Drugi način da dobijete popust na stan je da odaberete manje likvidne parcele, kao što su one kojima je potrebna velika popravka ili koje se nalaze u prizemlju ili na poslednjem spratu u staroj zgradi bez lifta. U našem katalogu pogledajte izbor apartmana na 1. spratu. U novim zgradama sa panoramskim pogledom ne postoje popusti za poslednji sprat, naprotiv, što je sprat viši, to je veći trošak.

 

Hitna rasprodaja, popusti od prodavaca

Vrlo često, iz raznih razloga, vlasnici pokušavaju da brzo prodaju stanove i snize cene. U decembru ove godine bilo je moguće kupiti stan u elitnom kompleksu sa popustom od 30.000 evra. Pratite naš Instagram i ostanite sa nama za nove objave sa specijalnim bedževima vruće prodaje.

 

Fizičko propadanje stana

Dešava se da stan treba da se popravi i tada prodavci ne precenjuju troškove stanovanja, pa čak i voljno cenjkaju. Ovakvih ponuda je malo, jer su obično svi stanovi u našem katalogu u dobrom stanju, ali postoje izuzeci, uz malo fizičko habanje, gde nisu potrebne veće popravke, takođe ih stavljamo na prodaju. Konsultujte se sa našim stručnjacima.

 

Kupovina garsonjere

Još jedan jeftin način kupovine stanova na obali su garsonjere, koje se često prodaju po niskim cenama. Čak i ako je to studio u novoj zgradi, i dalje dobijate značajnu korist. Tako su u decembru 2022. garsonjere na sekundarnom tržištu u Budvi koštale od 45.000 evra za 22 kvadrata sa nameštajem i dekoracijom, a u novogradnji sa dekoracijom, ali bez nameštaja, od 40.000 evra za 25 kvadrata. Prodaja garsonjera premijum klase površine 30 m2 sa nameštajem u centru sa pogledom na more od 90.000 evra u Budvi i od 70.000 evra u gradu Baru.

 

Kako sklopiti posao na mreži

Naša agencija za nekretnine u Crnoj Gori GoMonte pruža uslugu „Kupovina stana bez napuštanja kuće onlajn“, možete izabrati objekat, kontaktirati naše stručnjake i oni će odrediti vreme za pregled stana, možete pogledati objekat online. Ako vam se objekat dopada, prodajna cena će biti fiksna i uplatite akontaciju za zaključenje posla. Ostavite zahtev na bilo koji način koji vam odgovara i naši stručnjaci će vas kontaktirati i savetovati. Takođe možete iznajmiti za dugoročni najam preko interneta.

 

Komunalne usluge u Crnoj Gori 2024

Ukratko o tome koliko košta održavanje nekretnine, jer nije dovoljno jeftino kupiti, potrebno je i da plaćate mesečne račune za struju, vodu, internet, porez i osiguranje. Troškovi komunalija u Crnoj Gori su takođe različiti i takođe zavise od opštine. Što je dalje od obale, niži su troškovi za tarife. A druga činjenica je da cena zavisi od doba dana i dana u nedelji, pa je stoga korisno koristiti ga noću i vikendom: od 23-07 sati zimi i od 24-08 sati leti.

  • Električna energija:

Postoji nekoliko nižih i viših tarifa, koje zavise od doba dana, a na cenu utiče i koji model imate brojilo. U proseku 0,050 EUR/kVh. Neke moderne kuće imaju ugrađene solarne panele, što znači da ćete platiti manje. Za redovne platiše koji potroše manje od 500 kVh električne energije mesečno je popust od 5 odsto. Sada se stanovnici zemlje pozivaju da ekonomično koriste električne uređaje kako bi pomogli u prevazilaženju situacije sa očekivanom nestašicom električne energije na evropskom tržištu.

  • Vodovod i kanalizacija:

U proseku 0,50 evra/m3.

  • Snabdevanje toplotom:

Centralnog grejanja nema, ali je zimi potrebno zagrejati klimu, podno grejanje, ako postoji u kućištu, ili grejalice, tako da možete uzeti u obzir troškove struje. U proseku, porodica sa jednim detetom plaća struju 50 evra mesečno, ali zimi ovaj iznos može biti veći ako je zima hladna.

  • Internet, telefonija:

Ovde operateri nude da sačuvaju i povežu pakete koji uključuju internet, telefoniju i TV. Ali mnogi koriste samo internet i telefon i to nije mnogo skuplje. 4G od 20 evra mesečno, pozivi od 0,12 evra po minuti.

Pogledajte cene ispod za detalje.

  • Održavanje domaćinstva i odlaganje smeća:

Zavisi od kompanije za upravljanje i vrste kompleksa. U elitnim kompleksima trošak će biti veći, jer uključuje i seču drveća, travnjaka i tako dalje. U običnoj kući tarife počinju od 5 evra mesečno.

  • Osiguranje nepokretnosti:

U proseku 1-1,5 evra po m2 godišnje. Tako će vas osiguranje male garsonijere od 22 m2 koštati od 33 evra godišnje.

  • Porezi:

Svaki kupac mora da plati porez na kupovinu nekretnina od 3%, ali se ovaj porez ne plaća ako ste kupili objekat od developera (pravnog lica), pa je veoma isplativo sklapati poslove sa investitorima i uštedeti na porezima.

Postoje i drugi slučajevi kada se porez na kupovinu stanova ne plaća:

  • Prilikom prelaska nasleđem prve faze
  • U prvoj fazi donacije
  • I drugi utvrđeni zakonom.

Sada znate kako da kupite isplativo stanovanje i koliko će koštati njegovo održavanje, možete pročitati i naš blog Cene roba i usluga u zemlji, ovi članci će vam pomoći da napravite finansijski plan za selidbu.

 

Apartmani na obali u Crnoj Gori mogu biti dobra investicija za pasivni prihod od zakupa, jer potražnja za turističkim uslugama u ovoj zemlji svake godine raste, a cijene nekretnina i dalje rastu. Stoga, ako razmišljate o kupovini kuće u inostranstvu, ova sunčana zemlja ima mnogo prednosti u odnosu na druge zemlje:

  • Zadivljujuća netaknuta priroda i mediteranska klima
  • Ekologija, čiste plaže i more
  • Niski porezi i brza otplata do 10% godišnje
  • Visok nivo usluge i razvijena infrastruktura
  • Turistička sezona od aprila do zaključno oktobra, 7 meseci u godini
  • Mogućnost profitabilnog zakupa za dugoročni zakup, ne samo u sezoni

Pročitajte više u našem članku Kako predati objekat na upravljanje poverenjem.

 

Naši stručnjaci će vam pomoći da kupite jeftin stan u Crnoj Gori uz punu podršku i siguran način plaćanja u evrima ili USDT, Bitcoin kriptovalutama.

U našem katalogu uvek ćete naći sveže opcije. Cene za kraj 2023 / početak 2024 od 54.000 € za garsonjere od 21 m² i više. Očekuje se rast cena u aprilu zbog povećane tražnje, pa ako se odlučite za kupovinu stanova za stalni boravak, boravišnu dozvolu ili investiciju kako biste ostvarili dodatni prihod od zakupa, savetujemo vam da aktivno počnete da tražite opcije, nove parcele po niskim cenama rasprodate se za nedelju dana.

Ostavite onlajn aplikaciju ili nam pišite na bilo kom od mesindžera +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram, specijalista će vas kontaktirati uskoro. U našem katalogu uvek ćete naći najnovije opcije, pogledajte Katalog objekata

Pročitajte i na našem blogu:

Gdje je najbolje živjeti u Crnoj Gori? Najvažniji gradovi u koje se treba preseliti

Koliko vam je novca potrebno za život u Crnoj Gori? Cene roba i usluga

Sledeći članak Pravila ulaska u Crnu Goru za Ruse 2024. godine

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni