0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Zašto kupovati imovinu u inostranstvu pre penzije

Penzionisanje je važna faza u svačijem životu i zahteva pažljivo planiranje i brojne finansijske odluke. Jedan od ključnih aspekata pripreme za penziju je kupovina nekretnina, koje mogu da vam obezbede pouzdan izvor prihoda i udobno mesto za život tokom godina penzionisanja.

Izbor imovine pre penzionisanja trebalo bi da se zasniva na brojnim faktorima, kao što su lokacija, infrastruktura, cene kuća, potencijal za iznajmljivanje ili preprodaju, i lične sklonosti i potrebe. Važno je uzeti u obzir ne samo trenutne uslove tržišta nekretnina, već i prognoze razvoja područja ili grada kako bi se napravila isplativa investicija.

U ovom članku ćemo vam reći koje prednosti dobijate pri kupovini stambenog prostora u inostranstvu, gde i kako je najjeftinije kupiti kuću ili stan u Evropi.

 

Prednosti kupovine imovine u inostranstvu za odlazak u penziju

Kupovina imovine u inostranstvu pre odlaska u penziju odluka je koja može doneti mnogo koristi i zadovoljstva u budućnosti. Bez obzira koliko godina imate, kupovina kuće u drugoj zemlji može biti odličan investicioni potez i obezbediti vam udobnu i svetlu budućnost. Hajde da pogledamo nekoliko razloga zašto bi trebalo da razmislite o ulaganju pre nego što odete u penziju.

Kupovina nekretnina u inostranstvu pruža sledeće mogućnosti:

1. Diverzifikujte svoj investicioni portfolio. Ulaganje u strane nekretnine može biti odličan način zaštite od inflacije i fluktuacija nacionalne valute. Pored toga, cene stanova u inostranstvu mogu biti pristupačnije nego u vašoj zemlji, što ovo čini atraktivnom investicijom.

2. Obezbedite sebi udobno mesto za opuštanje i provođenje vremena nakon penzionisanja. Na primer, udoban stan na obali Sredozemnog mora ili elegantna kuća u mirnom planinskom gradu je idealno mesto za odmor i opuštanje.

3. Dobijanje dodatnih prihoda. Ako ne planirate da stalno živite u inostranstvu, možete iznajmiti svoju imovinu i ostvariti stabilan prihod. Turistička sezona, dugoročni ili kratkoročni zakup preko sajtova agencija za nekretnine – sve to može doneti dodatna sredstva koja će vam koristiti u penziji.

To takođe može biti odličan način da zaštitite sebe i vašu porodicu u slučaju nestabilnosti ili krize u vašoj zemlji. Imati rezervnu opciju za stanovanje u drugoj zemlji je način da zaštitite sebe i svoje najmilije od raznih iznenađenja.

Naša agencija GoMonte će Vam pomoći da kupite inostranu nekretninu bez provizije: na našem sajtu ćete pronaći stanove, kuće, vile u Crnoj Gori: gomonte.me.

Koja je država najbolja za penzionere?

Crna Gora se smatra jednom od najboljih zemalja u Evropi za život u penziji. Ima bogatu istoriju, kulturu i raznovrsne mogućnosti, blagu klimu, tople zime, dobru uslugu i lekove. U nastavku ćemo pogledati 5 najboljih zemalja u Evropi za penzionere, uključujući Crnu Goru, i pogodnosti koje nude.

1. Španija - ovde penzioneri mogu da uživaju u toploj klimi, bogatoj kulturi i ukusnoj hrani.

2. Portugal - ima mnogo atrakcija i ljubaznih ljudi, blaga klima i pristupačne cene.

3. Francuska - sa bogatom istorijom, izvrsnom kuhinjom i prelepim pejzažima. Za penzionere su ovde dostupni različiti programi socijalne podrške, kao i visokokvalitetna medicinska nega.

4. Italija je zemlja u kojoj penzioneri mogu da uživaju u odličnoj kuhinji, bogatoj istoriji i kulturnom nasleđu.

5. Crna Gora je jedna od najpopularnijih zemalja za penzionisanje u Evropi, kombinujući živopisne pejzaže, čist vazduh i mirnu atmosferu. Povoljno stanovanje i stambene takse su ovde jeftiniji nego u svim evropskim zemljama, ljubazni ljudi i odlična infrastruktura. Pored toga, postoji blaga klima, raznovrsne mogućnosti za aktivnu rekreaciju, veliki izbor kulturnih događaja i zabave.

Sve ove zemlje nude jedinstvene pogodnosti za penzionere, od pristupačnog stanovanja i visokokvalitetne zdravstvene zaštite do kulturnih mogućnosti i raznih rekreativnih aktivnosti.

Više o selidbi u Crnu Goru pročitajte u našim člancima: Intervjui i kritike o imigraciji, Cene roba i usluga, Najbolji gradovi za selidbu.

Gde kupiti jeftinu nekretninu u inostranstvu

Crna Gora je jedno od najatraktivnijih mjesta u Evropi gdje se može kupiti jeftino stanovanje. Ova mala zemlja na Balkanskom poluostrvu ima zadivljujuću prirodu, čisto more, živopisne planine i udobne gradove. Ali šta kupovinu imovine ovde čini posebno atraktivnom? Hajde da to shvatimo.

1. Cene su relativno niske u poređenju sa drugim evropskim zemljama. Stan ili kuću uz more možete kupiti za mnogo manje nego u Španiji, Italiji ili Francuskoj. Ovo čini zemlju atraktivnom investicionom destinacijom i za odmor i za stalni boravak.

2. Raznovrsne opcije - od apartmana na obali mora do osamljenih vila u planinama. Možete odabrati smeštaj koji odgovara vašim potrebama i budžetu. Pored toga, mnoge nekretnine imaju zadivljujući pogled na more ili planine.

3. Procedura kupovine nekretnina u Crnoj Gori je prilično jednostavna i transparentna. Zakoni o nekretninama u zemlji štite prava i interese i lokalnih stanovnika i stranih investitora. Osim toga, proces dobijanja boravišne dozvole po osnovu kupovine nekretnina za strance je prilično jednostavan i brz.

4. Kupovina vlasništva nad nekretninom na jadranskoj obali može biti odličan način za ulaganje sredstava. Turistički sektor koji se stalno razvija, jedinstvena priroda i raznovrsne mogućnosti za aktivan odmor čine ovu zemlju privlačnom i za turiste i za investitore. Stoga će ulaganje ovde doneti dobar prihod u budućnosti.

Kupovina stana u inostranstvu jeftino i bez provizije, sklapanje novih prijateljstava, gledanje zadivljujućih zalazaka sunca uz šum talasa ili kupovina male kuće sa baštom i stvaranje svetlog mesta za život i opuštanje - sve je to realnost i naši stručnjaci su spremni da vam pomognem u ovome. 

Pogledajte katalog jeftinih nekretnina u Crnoj Gori: gomonte.me.

Kako kupiti nekretninu u Crnoj Gori za stranca: uputstva korak po korak

  1. Izaberite zemlju i objekat na osnovu vaših ciljeva: investicija, preseljenje, odmor.
  2. Studija: cene, lokacija, infrastruktura, recenzije.
  3. Pronađite advokata specijalizovanog za strane nekretnine i koji govori ruski
  4. Pre ulaska u posao, proverite zakonsku učestalost
  5. Napravite ponudu sa naznakom cene i uslova.
  6. Uplati depozit.
  7. Potpišite ugovor kod notara i platite imovinu.
  8. Registrujte ugovor i preuzmite vlasništvo

Uzmite u obzir troškove:

  • Pravne usluge: 2-3% od cene imovine.
  • Notarske usluge: 1-2% od cene objekta.
  • Državne dažbine: 0,5-1% od cene objekta.
  • Porezi: porez na nekretnine, porez na nasledstvo.

Plaćanje:

  • Preko banke ili platnog sistema.
  • U skladu sa deviznom kontrolom.
  • Neki trgovci i agencije prihvataju kriptovalute.

Kupovina stranih nekretnina nije samo isplativa investicija, već i prilika za dobijanje boravišne dozvole.

Više o dobijanju boravišne dozvole pročitajte ovde: services/residence-permit.

Ako želite da kupite nekretninu u Crnoj Gori, pridržavajte se ovih pravila. Ili kontaktirajte naše stručnjake za savet. Naš sajt ima veliki katalog nekretnina moguće je plaćanje u različitim valutama: rublje, grivna, kriptovaluta; Sve ponude pogledajte ovde: gomonte.me.

Želimo vam dobar izbor!

Najbolji sajt za strane nekretnine gomonte.me

Sledeći članak Pravila ulaska u Crnu Goru za Ruse 2024. godine

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni