0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Kako isplativo izabrati nekretninu za kupovinu ili iznajmljivanje u Crnoj Gori

Na cijenu kupovine i iznajmljivanja nekretnina u Crnoj Gori utiču sljedeći faktori: udaljenost od mora,dostupnost razvijene infrastrukture, stanje remonta, tehnologija izgradnje zgrade. U nastavku u članku ćemo razmotriti svaki od njih i reći vam kako profitabilno kupiti nekretninu za privremeni i stalni boravak u vlasništvu ili za iznajmljivanje.

Procena lokacije objekata

Što je bliže moru, skuplji su troškovi iznajmljivanja i kupovine. Takođe, ako je grad popularan među turistima, cena kvadratnog metra biće veća nego u manje posećenim naseljima. Takođe možete uštedeti do 10% kupovinom stambenog prostora bez pogleda na more, ali blizu njega. Više o tome možete pročitati u našem članku Najbolji gradovi za preseljenje u Crnu Goru

Istražite infrastrukturu

Što je infrastruktura razvijenija, to je veći trošak. Isplativo je kupiti stanovanje u malim gradovima sa manje razvijenom infrastrukturom i biti u mogućnosti da budete mobilni. I u ovom slučaju ćete izbeći probleme kao što su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve tokom turističke sezone. Cena kuće sa razvijenom infrastrukturom zavisiće od toga koliko će dodatnih opcija biti obezbeđeno u kući: uređeno dvorište, tematska igrališta, parking i tako dalje. Što je infrastruktura razvijenija, to je veća cena objekta.

Proverite da li postoje nedostaci

Obavezno pregledajte prostorije, komunalije, završne obrade i proverite stanje vodovodne instalacije.

Ukoliko postoje nedostaci, razgovarajte o mogućnosti njihovog otklanjanja, kao io negativnim faktorima zbog kojih su se pojavili i koji utiču na život u imanju po vašem izboru. Razgovarajući o tome u fazi pregovora o poslu, pre sklapanja ugovora, kasnije ćete izbeći mnoge nevolje vezane za popravke.

Zainteresujte se za tehnologiju izgradnje zgrada

Opšte je prihvaćeno da je najbudžetnija tehnologija montažna monolitna konstrukcija ili, kako se obično nazivaju, paneli. Ciglana gradnja je prepoznata kao najskuplja tehnologija, ali se u Crnoj Gori po pravilu praktično ne gradi po ovoj tehnologiji.

Oblaganje fasade

Oblaganje fasade može uticati i na konačnu cenu stana. Oblaganje dekorativnom ciglom povećava vrednost nepokretnosti.

Ako razmišljate o kupovini nekretnine u Crnoj Gori, pogledajte neke od najboljih nekretnina iz našeg kataloga po specijalnim cijenama.

Fotografija Jocelin Erskine-Kellie: Pekels

Sledeći članak Intervju. Kako se preseliti u Crnu Goru, pronaći pristupačan stan i dobiti boravišnu dozvolu u Crnoj Gori

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni