0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Prednosti rada na daljinu i života u Crnoj Gori

Prednosti rada na daljinu i života u Crnoj Gori

Ako radite na daljinu i sve što vam treba je internet, ali ne možete da odlučite o izboru zemlje u koju želite da se preselite. Pročitajte iskustva naših prijatelja koji su se već doselili u Crnu Goru i pričajte o prednostima u poređenju sa drugim zemljama.

1 Klima

Prva i najvažnija prednost je umerena klima. U poređenju sa tropskim ili arapskim zemljama, ovde je udobno raditi skoro sve mesece u godini, sa izuzetkom letnjeg perioda jun-avgust, ali klima uređaji odlično rashlađuju prostorije. Temperatura vazduha u najtoplijem periodu dostiže 40 stepeni Celzijusa, temperatura mora je 20 stepeni. Zimi je više kišovito, ali možete ići na sever i skijati ako vas uhvati melanholija. Jedini nedostatak je nedostatak centralnog grejanja, ali često kuće imaju podno grejanje i grejalice.

2 Bezbednost

Država je na vrhunskom sigurnom, već svuda postoji video nadzor, a policija uvek na oprezu.

3 Lako i brzo podnošenje zahteva za boravišnu dozvolu

Postajete rezident otvaranjem individualnog preduzetnika ili LLC preduzeća i ne patite od putovanja u inostranstvo da biste stavili željene pečate u pasoš o prelasku granice, svakog meseca ili pola godine, kao, na primer, na Tajlandu. Troškovi otvaranja će vam se isplatiti za par meseci, ako izračunate koliko biste potrošili na visaran. U GoMonte-u možete proučiti detaljnu listu dokumenata i cenu usluga legalizacije u Crnoj Gori u odeljku Boravišna dozvola. Državljanstvo se takođe može dobiti, reč je o investicionim programima, ali 2022. godine se privremeno obustavljaju.

4 Dostupnost pogodnih prostora za rad i dobra brzina interneta

O tome kako pronaći privremeni ili stalni prostor za rad možete pročitati u našem članku Prednosti i nedostaci covorking prostora. Cena radnog mesta je od 10 evra po danu, što uključuje korišćenje neophodne opreme, vode, čaja, kafe i, naravno, interneta.

Brzina provajdera zavisi od sezone i lokacije. Što je bliže glavnom gradu Podgorici, to je bolje. Na primorju se leti ponekad može primetiti spor rad, koji zavisi od doba dana, najčešće uveče, kada se turisti vraćaju u svoje apartmane sa izleta.

Operateri nude različite tarife:

Od 11 evra za 50 Gb

od 20 evra za 600 Gb,

od 30 evra za 800 Gb

Mobilni internet od 5 evra za 2 Gb.

5 Jeftini godišnji zakup

Na našem sajtu ćete naći ponude u najpopularnijim gradovima na primorju, u Budvi, Herceg Novom, Baru, Podgorici. Izaberite svoje opcije i rezervišite vreme za gledanje.

6 Prijateljsko društvo

Na Fejsbuku i Telegramu ćete pronaći mnoge turske zajednice i grupe kojima se možete pridružiti, upoznati, pronaći ljude sličnih interesovanja, otići zajedno na odmor. Uvek ćete imati nekoga da pitate za savet ili pomoć, na primer, gde da nađete najboljeg lekara, kao i druge usluge koje su neophodne za život i rad ovde.

7 Mogućnost posete susednim zemljama bez vize i jeftinih avionskih karata

Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija su zemlje kojima nisu potrebne vize i tamo možete ući ako imate boravišnu dozvolu ili čak i ako nemate. Vizu za Hrvatsku možete dobiti za nekoliko dana, cena 2022. je 35 evra. Cijena autobuske karte, na primjer, do Bosne i Hercegovine je samo 24 eura povratno po osobi. Udobni autobusi, dobri putevi i bezbedna vožnja. Putovati ovde je zadovoljstvo.

8 Dobra ekologija i kvalitet proizvoda

Najbolji restorani u Crnoj Gori nalaze se u glavnom gradu. Ali na obali možete pronaći i mediteransku i druge egzotične raznovrsne kuhinje. Najpopularniji su, naravno, objekti koji se fokusiraju na lokalnu crnogorsku tradiciju, ček je jeftiniji nego ako idete u restorane u kojima se služe japanska, kineska i italijanska hrana. Takođe u svim gradovima postoji dostava hrane iz restorana i kafića do vaše kuće.

9 Prekrasan pogled sa prozora kuće i automobila

Ako ste esteta i želite ne samo da lepo jedete na novom mestu, već i da se lepo vozite u automobilu ili izađete na balkon sa panoramskim pogledom na more ili planine, onda ste definitivno u ovoj zemlji. Na našem sajtu možete pronaći odlične ponude kuća ili apartmana sa prekrasnim pogledom, kao i da ih rezervišete online. U Budvi, Baru, Tivtu i Herceg Novom uvek postoji dugoročni godišnji zakup u blizini rive, kao i atraktivne cene za kupovinu objekata.

10 Aktivan jeftin odmor u Crnoj Gori ljeti i zimi

Ne morate da trošite novac na odmor, možete se opustiti sa celom porodicom bez napuštanja zemlje među planinskim jezerima ili četinarskim rezervatima, do kojih se može doći za nekoliko sati, kao i razgledati znamenitosti ili ići na skijanje u planinama zimi. Ovde je razvijena i aktivna rekreacija: kajak, SUP, skijanje na vodi, planinarenje u planinama i pećinama, izleti u kanjone i istorijska mesta. A možete popiti kafu ispod vekovne masline ili prošetati starim gradom sa arhitekturom iz 16. veka bez čekanja na odmor.

Ako ste već odlučili u kom gradu želite da živite, pročitajte naš blog Kako isplativo izabrati nekretninu za kupovinu ili iznajmljivanje i Naše usluge na mreži. Za neodlučne, naš članak Najbolji gradovi za selidbu.

 

Fotografija Oliver Sjöström, Pexels

Sledeći članak Iznajmite automobil u Crnoj Gori bez depozita za putovanje. Vrhunska prelepa mesta

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni