0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Poslovne nekretnine u Crnoj Gori: kako kupiti ili iznajmiti prostor za svoj posao

Prema statistikama za 2023. godinu, zemlja doživljava privredni rast zahvaljujući stranim investicijama: priliv je iznosio 428 miliona evra, od čega je 50% bilo u izgradnji stanova, hotela i stambenih zgrada. Regioni sa velikom potražnjom: Budva, Kotor, Bar, Tivat, Podgorica. Prednosti ovakvih investicija su, pre svega, niski porezi i lakoća poslovanja.

 

1. Kako odabrati i kupiti komercijalne nekretnine u Crnoj Gori za svoj biznis

1. Izaberite područje: centar grada, turističko područje, stambeno područje, poslovno područje, predgrađe. Pogledajte katalog na našem sajtu: https://gomonte.me/

2. Proučiti infrastrukturu: blizina parkinga, kafića i restorana za pauze za ručak, pošte za slanje i prijem preporučenih pisama, banke.

3. Analizirajte svoje konkurente, njihove cene, proučite recenzije kupaca i odredite svoje prednosti.

4. Izvršiti spoljašnji i unutrašnji pregled objekta ili određenih prostorija. Obratite pažnju na komunikacije, procenite nivo osvetljenja i izolacije buke, proverite da li imate potrebne dozvole. Takođe proverite tehničke specifikacije: Snabdevanje električnom energijom, Vodovod, Grejanje, Ventilacija, Sistem klimatizacije, Sigurnosni sistemi.

Pitanja koja treba postaviti pre zaključenja transakcije:

  • Cena i uslovi plaćanja
  • Dostupnost dodatnih plaćanja ili depozita
  • Mogućnost renoviranja i preuređenja (neke istorijske zgrade imaju ograničenja)
  • Dostupnost dodatnih usluga

2. Kako proveriti pravnu čistoću transakcije

1. Zatražite potrebne dokumente: katastarski pasoš, potvrdu o odsustvu tereta, izvod iz Jedinstvenog državnog registra, tehnički pasoš, saglasnost supružnika (ako je potrebno)

2. Proverite autentičnost dokumenata

3. Uverite se da nema pravnih sporova ili tereta

4. Proverite poslovnu sposobnost prodavca

Naša kompanija GoMonte pomaže ne samo u odabiru i sklapanju posla, već i proverava njihovu pravnu čistoću. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već ćete i izbeći stres u komunikaciji sa državnim agencijama. Ako imate pitanja, pitajte naše stručnjake: +382 69 777 680 Viber/VatsAap/Telegram.

3. Zakup komercijalnih nekretnina u Crnoj Gori na primorju

Mnogi preduzetnici biraju ovu zemlju da otvaraju restorane, kafiće, prodavnice ili hotele, a pri traženju odgovarajućih prostorija postoji veliki izbor – od malih površina u istorijskim zgradama do modernih tržnih centara. Cene zavise od lokacije, veličine, tehničke opremljenosti, dostupnosti nameštaja ili opreme. U proseku, cena zakupa kancelarije u Crnoj Gori na prvoj liniji je od 1000 evra mesečno za kancelariju ili kafić površine 43 m².

Pogledajte ovu parcelu i saznajte više: properties/r3600

Prednosti iznajmljivanja na obali:

  • Visok turistički protok tokom sezone od maja do septembra
  • Razvijena infrastruktura
  • Prestižna lokacija

Pitanja za stanodavca:

  • Uslovi, godišnja cena, uslovi plaćanja, iznos depozita
  • Troškovi komunalnih računa
  • Dostupnost interneta, čišćenje, parking

4. Kako kupiti komercijalne nekretnine u Budvi

Kupovina magacinskog, proizvodnog ili poslovnog prostora može biti dobro rešenje za ulaganje u budućnost radi preprodaje, jer potražnja stalno raste.

5 koraka za uspešnu transakciju:

  1. Definišite svoje ciljeve i budžet
  2. Sprovesti istraživanje tržišta, analizirati cene i perspektive razvoja oblasti.
  3. Kontaktirajte profesionalce naše kompanije GoMonte. Oni će vam pomoći u izboru i proveriti pravnu čistoću transakcije.
  4. Razmotrite lokalne zakone i propise.
  5. Razmotrite potencijal sajta. Razmotrite mogućnosti renoviranja ili modernizacije kako biste povećali njegovu vrednost i profitabilnost.

 

Najbolje ponude uz more:

1. Kancelarija u centru grada, 70 m², do 10 radnih mesta. 3 sprat, terasa. Detali smotrite po etoj ssilke. properties/s3703

€315,000

Da biste otvorili posao i ostvarili prihod:

2. Hotel, 320 m2, 2 sprata. 5 parking mesta, 300 m od plaže, 6 soba i 3 apartmana, recepcija, restoran, kuhinja, vešeraj. Detali smotrite po etoj ssilke. properties/s2576

€1,599,900

3. Zgrada sa pogledom na more za kazino, restoran, hotel. 752 m², plac: 1813 m². 5 spratova. Parking. Alarm, video nadzor, grejani podovi, nameštaj. Detali smotrite po etoj ssilke. properties/s3189

1,800,000 €

5. Iznajmljivanje kancelarije u Budvi

Pored turizma, Budva je zbog svog strateškog položaja i razvijene infrastrukture atraktivno mjesto za obavljanje bilo koje djelatnosti, trgovinu ili pružanje usluga. Ovde imate priliku da uživate u prelepom pogledu na more i panoramu grada direktno sa prozora svog radnog mesta. Ovo ne samo da stvara pozitivno radno okruženje, već i pomaže u povećanju produktivnosti zaposlenih i privlačenju novih klijenata.

Veliki izbor opcija za različite oblasti poslovanja: od malih kancelarija u centru grada do prostranih poslovnih prostora na prvim linijama uz more. Dostupan sa ili bez nameštaja, omogućavajući stanarima da izaberu najbolju opciju u skladu sa svojim budžetom i zahtevima. Svaki preduzetnik će moći da pronađe odgovarajuću opciju za svoje potrebe. Ako želite da otvorite restoran, kozmetički salon ili hotel, onda nećete morati da brinete o opremi ili nameštaju; sve što vam je potrebno je možda već tu i nećete morati da gubite vreme na traženje.

Odabirom prave lokacije na osnovu vaših potreba i ciljeva, možete stvoriti ugodno okruženje za rad vašeg tima, privući posetioce i dostići nove visine u svojim aktivnostima, bez obzira da li ste startap, mala ili velika kompanija.

Pogledajte katalog naše ponude ovde: gomonte.me/commercial

6. Kako izvršiti transakciju i koje uslove treba uzeti u obzir

1. Uverite se da su svi dokumenti i transakcije u skladu sa lokalnim zakonima i zahtevima.

2. Uverite se da imovina nema tereta, dugova ili sporova.

3. Navedite cenu, uslove plaćanja, proceduru i način plaćanja.

4. Važno je odrediti trajanje ugovora, mogućnost njegovog produženja i uslove za raskid.

5. Neophodno je jasno navesti odgovornost strana za kršenje uslova transakcije, proceduru za rešavanje sporova i moguće kazne.

6. Uverite se da ste zapisali sve neophodne uslove u vezi sa pravima i obavezama stranaka, procedurom korišćenja objekta, uslovima zakupa ili kupovine i drugim važnim tačkama.

Za sklapanje ugovora potrebna je pažnja, profesionalnost i poznavanje lokalnog tržišta nekretnina. Naši stručnjaci će vam pomoći da se pridržavate gore navedenih uslova i izbegnete neprijatna iznenađenja. Pogledajte katalog na našem sajtu: gomonte.me/commercial ili ostavite zahtev: +382 69 777 680 Viber/VatsAap/Telegram, email: gomonte3000@gmail.com

7. Koja dokumenta su potrebna za registraciju biznisa u Crnoj Gori:

1. Zahtev za registraciju preduzeća poreskoj upravi ili ovlašćenom organu.

2. Statut preduzeća, koji sadrži podatke o nazivu preduzeća, njegovim ciljevima i vrsti delatnosti, kao io njegovoj pravnoj formi.

3. Podaci iz pasoša osnivača i direktora.

4. Potvrde o uplati državne dažbine.

5. Rešenje o imenovanju direktora društva.

6. U zavisnosti od vrste delatnosti preduzeća mogu biti potrebna dodatna dokumenta, kao što su licence, dozvole itd.

Više o ceni i uslovima pročitajte u odeljku „Registracija preduzeća u Crnoj Gori i dobijanje boravišne dozvole“: services/residence-permit

8. Porezi i takse

1. Porez na kupovinu

  • Ako je cena imovine do 150.000 € - 3%. Izuzetak su one parcele koje su kupljene od investitora, u kom slučaju se ne plaća porez.
  • Od 150.000 € do 500.000 € - paušalni porez 4.500 € i još 5%
  • Od 500.000 € - fiksno 22.000 € i 6%

2. Porez na prihod od zakupa

  • Ako planirate da ostvarite profit od zakupa, obavezan je porez od 15%.

3. Porez na dodatu vrednost (PDV)

  • U cenu je već uključena stopa PDV-a od 21%.

4. Godišnji porez

  • 0,1-1% tržišne cene.

5. Komunalna plaćanja

  • Zavisi od očitavanja kontrolnih i mernih uređaja. U proseku, održavanje male kancelarije je do 50 m2. može koštati 100-200 evra mesečno. Ovo uključuje: vodosnabdevanje, uklanjanje smeća, struju.

Ako imate bilo kakvih pitanja, dobijte besplatnu konsultaciju od naših stručnjaka +382 69 777 680 Viber/VatsAap/Telegram, email: gomonte3000@gmail.com.

Pročitajte i druge članke na ovu temu: Ideje za unosan posao i dobijanje boravišne dozvole 2024. blog/post/28, Preseljenje preduzeća i zaposlenih: blog/post/12

Sledeći članak Pravila ulaska u Crnu Goru za Ruse 2024. godine

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni