0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Kako prevesti kućnog ljubimca u zemlju. Karakteristike iznajmljivanja stanova u Crnoj Gori sa kućnim ljubimcima

Prevoz vašeg četvoronožnog ljubimca na novu lokaciju može biti zastrašujući zadatak. Ali ako planirate da se preselite u Crnu Goru i imate malog krznenog prijatelja, ne očajavajte. Pažljivo pročitajte informacije u ovom članku, nema nerešivih poteškoća, kao ni strogih pravila. Dobijte savete od vlasnika sa sličnim iskustvom u preseljenju:

  • Pronađite četove i grupe na društvenim mrežama, tamo napišite svoje pitanje i neko će sigurno podeliti svoje iskustvo sa vama i dati praktične savete.
  • Počnite da tražite smeštaj unapred. Imaćete veće šanse da pronađete nešto što vam odgovara.
  • Obavezno počnite da pripremate neophodna dokumenta u skladu sa pravilima uvoza unapred; mnoge napomene u pasošu moraju biti sveže.

U ovom članku ćete naučiti:

  • Poteškoće u pronalaženju smeštaja za dugoročni najam u Crnoj Gori sa kućnim ljubimcima.
  • Prednosti i mane života ovde sa njima, tarife za robu i usluge za njihovo održavanje.
  • Pravila za uvoz kućnih ljubimaca u Crnu Goru 2024. godine, šetanje pasa.
  • Veterinar ruskog govornog područja u Crnoj Gori i kozmetički saloni - istina ili fikcija iseljenika.

1. Kako i gde pronaći udobno sklonište za vas i vašeg ljubimca

Prema statistikama, svaki treći stanovnik zemlje kod kuće ima krznenog ljubimca za stalni boravak, ali neki gazdi nisu voljni da ga prime u svoje stanove ili kuće. Kada tražite stambeni prostor, obratite pažnju na oglase koji se postavljaju na sajtove koji ukazuju na mogućnost života sa malim prijateljima. Na primer, na našoj veb stranici naći ćete odeljak „Prijatno za kućne ljubimce“ u filteru. Cena takvog smeštaja za godišnju zakupninu mesečno može da se kreće od 380 EUR. Pogledajte sve aktuelne stanove na ovom linku https://gomonte.me/search/rent/

Ako sajt nema odgovarajuće opcije sa izabranim filterom, ali ste pronašli još jedan i svideo vam se, ali ne pokazuje da li možete da ostanete sa svojim ljupkim saputnicima ili ne, napišite poruku našim stručnjacima u bilo kom ćaskanju društvene mreže mreže navedene na sajtu.

Najbolje opcije za iznajmljivanje su u Budvi, Bečićima, Rafailovićima i Pržnu, ali nisu svi gradovi na primorju pogodni za život. Na primer, ako imate psa i želite da iznajmite stan ili stan umesto kuće, možda ćete se suočiti sa problemom nedostatka prostora za šetnju, to je isti veliki problem kao i pronalaženje besplatnog besplatnog parking mesta ako Imam auto. Poteškoće mogu nastati i u fazi traženja adekvatnih vlasnika. Nisu svi voljni da izdaju svoj životni prostor zbog ove male činjenice da će sa vama živeti još neko osim vas. A biće još teže ako imate nekoliko kućnih ljubimaca. Obično su to predsezonske opcije koje se iznajmljuju turistima i nemaju sveže renovacije, moderne aparate i nameštaj. Ali na našoj veb stranici uvek možete pronaći dobre udobne apartmane za smeštaj sa krznenim prijateljima, ne zaboravite da koristite poseban filter.

Uzmite u obzir sledeće tačke:

  • Gradska infrastruktura. Nemaju svi gradovi na obali veterinarske kancelarije i šetališta. Proverite ove uslove na Google mapama i pročitajte recenzije. U nastavku u članku ćete naći spisak klinika sa veterinarima koji govore ruski.
  • Obavezno proverite da li su kućni ljubimci dozvoljeni u odabranom smeštaju kako biste izbegli naknadne probleme. U nekim slučajevima, zakupodavci mogu naplatiti dodatnu naknadu za ovaj uslov, tako da unapred razmotrite iznos depozita i cenu zakupa.

2. Prednosti i mane života sa životinjama u Crnoj Gori

Anketa vlasnika pokazala je da nema kritičnih nedostataka ako su vaši mali prijatelji zdravi. Ukoliko im bude potrebno složeno lečenje ili hirurški zahvat, sasvim je moguće da će morati da odu na lečenje u Srbiju, jer lokalne privatne ustanove nemaju specijalnu opremu za složene slučajeve. Postoje problemi sa dostupnošću aparata za magnetnu rezonancu i gastroskopa, ali postoji oprema za ultrazvuk, rendgenske snimke, operacije sterilizacije i drugo. Kada imate posebne potrebe i zahtevate lekove, bolje je da ih ponesete sa sobom u rezervi, uvek postoji rizik da analozi ovde neće biti dostupni.

Nedostaci:

  • Neke veterinarske ambulante rade danonoćno i nedeljom. Poslednjeg dana u nedelji u Crnoj Gori rade samo apoteke, kafići, restorani, pekare, prodavnice na benzinskim pumpama, a ako u gradu postoji pijaca, obično rade do ručka.
  • Mali izbor hrane na obali. Pored linije Roial Canin, Farmina, Monge, Pedegree, Gemon, Sheba, Vhiskas, malo je verovatno da ćete naći nešto.
  • Ulazak u prodavnice sa psima je strogo zabranjen i sada postoji posebno opremljeno mesto u blizini supermarketa gde ih možete ostaviti.

Prednosti:

  • Dobra ekologija i topla klima za aktivan način života, igre na otvorenom za razvoj fizičke izdržljivosti, brzine reakcije i mentalnih sposobnosti vašeg krznenog prijatelja.
  • Peščane i kamenite divlje plaže, šume koje pogoduju dugim šetnjama i ključ su srećnog života ne samo vlasnika, već i njihovih repatih prijatelja.
  • Dostupnost specijalista za obuku i edukaciju, lako možete pronaći vodiča za pse.
  • Ovde vole četvoronožne ljude i skoro svi kafići i restorani imaju natpise „dog friendli”. Možete mirno da sedite na verandama, a za stolovima će vas čekati grupa mačaka, kojima ne smeta da se upoznaju, a možda i sa vama naruče nešto sa menija. Ruske javne ustanove, kafići, co-vorking prostori i kozmetički saloni dozvoljavaju ulazak sa malim psom.

3. Pravila hodanja

Praktično nigde nema predviđenih mesta za šetnju, ali u Budvi postoje dva slobodna mesta na nasipu za igru sa psima. Prva lokacija je preko puta hotela Tree Cane sa specijalnim spravama za vežbanje, a druga je na nasipu, ograđena, gde vaš ljubimac može da trči i igra se sa vama ne uznemiravajući druge prolaznike. Takođe uzmite u obzir informaciju da u zemlji ima mnogo beskućnika, agresivnih pasa sami. Ovde postoji veliki problem sa uličnim životinjama lutalicama. Da bi rešili ovaj problem, stanari moraju da se obrate opštinskoj policiji, koja će doći i odvesti ih u sklonište. Nakon određenog vremena, oni se eutanaziraju. Nažalost, ne postoje čvrsta i brza pravila za rešavanje ovog problema u poređenju sa drugim evropskim zemljama.

Kada šetate pse, morate uzeti u obzir sledeća pravila:

  • Mora da je na povocu i brnjici na javnim mestima.
  • Obavezno imate čip i pasoš.
  • Moraš počistiti za svojim četvoronožnim prijateljem.
  • Zabranjeno je okrutnost prema životinjama, hodanje po travnjacima u blizini kuće i hotela, najstrože je zabranjeno kupanje na javnim plažama sa životinjama.
  • Kazne za kršenje pravila mogu biti i do 500 evra.

4. Pravila uvoza, koja dokumenta treba da imate

  1. Međunarodni veterinarski pasoš životinje sa podacima o vakcinaciji, poslednjem tretmanu i podacima o čipu.
  2. Međunarodni veterinarski sertifikat obrazac 5a, izdat najkasnije 10 dana pre prelaska granice.
  3. Uverenje veterinara da je životinja zdrava i spremna za transport.
  4. Sertifikat o mikročipiranju. Čip mora biti na mestu do vakcinacije protiv besnila. Štaviše, nakon poslednje vakcinacije mora proći najmanje 30 dana pre polaska.

Nepoštovanje ovih uslova može dovesti do karantina do 1 meseca. Takođe je potrebno uzeti u obzir zahteve iz prethodnog stava. Više o ovom i drugim pravilima za putnike pročitajte na zvaničnom sajtu uprave https://info.carina.co.me/informacije-za-putnike

5. Cijene veterinarskih usluga u Crnoj Gori

Postoji mnogo privatnih bolnica koje pružaju usluge nege životinja. Cena može da varira na različitim mestima u zavisnosti od grada, ali generalno je niža nego u drugim evropskim zemljama.

Usluge uključuju:

  • Opšti pregled.
  • Preventivne vakcinacije.
  • Lečenje bolesti.
  • Hirurške operacije.
  • Usluge nege i kozmetologije.

Cene za januar ove godine:

  • Prvi termin, pregled - od 10 €
  • Ponovljeni termin, pregled - od 4 €
  • Sterilizacija mačaka - od 70 €
  • Vakcinacija protiv besnila - 30 €
  • Ultrazvuk - 50 €
  • Test krvi - 10 €
  • Hirurška operacija - od 100 €
  • Anestezija - 15 €
  • IV komplet - 4 €
  • Lekovi protiv krpelja za mačke - 6 €
  • Lekovi protiv krpelja za pse - 8 - 20 €
  • Antiparazitni lekovi - od 8 €

Veterinari koji govore ruski u Budvi i Podgorici nisu mit, ovde govore i engleski. Ruski emigranti se najčešće obraćaju Vet Medici u Budvi, gde će uvek pomoći odgovorni i empatični ruski i crnogorski zaposleni. Ocena veterinarske bolnice ima najvišu ocenu i dobre kritike. Ali nije 24 sata i nedeljom radi od 9 do 12. Pogledajte adresu i lokaciju na Gugl mapi. Spisak specijalista: terapeut, dermatolog, hirurg, traumatolog, specijalista za retke životinjske vrste

6. Troškovi dobara i usluga po sadržaju

Svaki veliki supermarket mora da ima odeljenja na čijim policama uvek postoji različit asortiman mokre ili suve hrane za mačke i pse, mačje pecivo 4,2 evra za 5 kg. Cena mokre hrane u vrećama počinje od 80 centi po 75 grama. Prodavnice kućnih ljubimaca nude više proizvoda: igračke, krevete, kućice, šampone, četke, specijalnu hranu, povodce, razne poslastice. Vredi napomenuti da neke veterinarske klinike takođe imaju prodavnice sa robom. Cene su tamo veće nego u običnoj prodavnici kućnih ljubimaca, ali ima i isplativih pakovanja: Brit mokra hrana, 12 komada od 100 grama za 7,5 evra (0,62 centa/kom)

Voditelj pasa koji govori ruski, saloni za negu, hraniteljstvo, dadilje - sve to možete pronaći putem ćaskanja na Telegramu, Instagramu ili veb-sajtu https://vvv.petbacker.com/. Trener pasa u proseku od 20 EUR, hraniteljstvo i šetanje od 10 EUR. U Budvi, u covorking prostoru IT Branch House vikendom se održavaju dog-friendli događaji za odrasle i decu - predavanja vodiča pasa, vežbe, komunikacija. Ovde možete uspostaviti društvene veze i provesti kvalitetno vreme uz šoljicu čaja ili kafe. Cena od 5 EUR.

  Sada znate da ovo sunčano mjesto na jadranskoj obali ima sve uslove za život ne samo za vašu porodicu, već i za vaše male četveronožne ukućane. Ovde se možete pridružiti velikoj zajednici kojoj se uvek možete obratiti za međusobnu podršku po svim pitanjima u vezi sa adaptacijom vas i vašeg ljubimca na novo mesto. Pregledajte naš katalog ponuda i napravite prvi korak da započnete novi život na novoj lokaciji. Pogledajte https://gomonte.me/me/search/rent/

Sledeći članak Pravila ulaska u Crnu Goru za Ruse 2024. godine

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni