0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Šta videti u Crnoj Gori

Odmor u Crnoj Gori na Jadranskom moru je lijep i zimi i ljeti, vrijeme u Crnoj Gori je ugodno kako za odmor na moru sa cijelom porodicom, tako i za obilazak znamenitosti i rekreativne aktivnosti. Temperatura mora leti dostiže 26 stepeni. Sezona praznika traje od aprila do oktobra, od sredine septembra dolazi sezona somota. U 2022. godini više od 20 miliona turista iz različitih zemalja stiglo je u zemlju na odmor.

 

Ekskurzije u Crnoj Gori po gradovima primorja i severa

Bokokotorski zaliv je najpopularnija i najatraktivnija destinacija za ljubitelje antičke arhitekture. Obavezno idite da vidite stare gradove Crne Gore, gde je sačuvana arhitektura 16-18 veka - to su Budva, Kotor, Risan, Perast, Herceg Novi. Uživajte u arhitektonskim oblicima, istoriji, kupujte suvenire lokalnih zanatlija, pijte kafu u uličnim kafićima, proučavajte lokalni život i kulturu, razmenite prijateljstvo sa meštanima koji uvek rado dočekuju goste. I ne zaboravite da se igrate sa mačkama, koje su takođe turistička atrakcija u mnogim gradovima.

U svim naseljima možete otići u kupovinu, pojesti domaću crnogorsku kuhinju u autentičnim restoranima i popiti čašu domaćeg domaćeg vina uz crnogorsku vinariju, probati domaći sir i sušeno meso. Restorani u oblasti odmarališta imaju raznovrsnu evropsku, azijsku, orijentalnu kuhinju i mediteranski meni.

 

Znamenitosti Crne Gore

Nacionalni parkovi, kanjoni, živopisna ostrva, drevne palate i crkve, tvrđave i citadele, akvarijum sa morskim životinjama Jadranskog mora, sve vam je to na raspolaganju i zaista možete videti za jedan odmor, 7-14 dana, ako iskoristite uslugu iznajmljivanja automobila u Crnoj Gori i krenite u avanturu rutom koju sami napravite.

 

Vrhunska mesta za posetu:

1 Perast i veštačko ostrvo Gospa od Škrpela, u prevodu „Gospa na grebenu“, podignuto je na vrhu malog grebena. Prema istoriji, upravo su ovde, na ovom grebenu, nekada davno, pomorci otkrili ikonu Bogorodice i ovde napravili veštačko ostrvo, a zatim podigli crkvu Bogorodice. Do mesta se može doći morskim taksijem od Persata, cena karte je 5 evra.

2 Tvrđava Svetog Jovana u Kotoru sa zadivljujućim panoramskim pogledom

Ako ste u dobroj fizičkoj formi i spremni da se popnete na predivan pogled koji će vam se otvoriti kao nagrada za vaša iskušenja, dobrodošli na tvrđavu u Kotoru.

Put prema gore počinje u podnožju brda, uz stepenište od 1440 stepenica.

Zadivljujući pogled na Bokokotorski zaliv čeka vas na svakom koraku na serpentini i verujte mi, vredi se popeti tako visoko. Nikada nećete zaboraviti ove poglede na crvene popločane krovove Starog grada, tirkizno vodeno prostranstvo, crkvu Gospe na stijeni kod Perasta, prelijepu kotorsku luku i planine.

Uspon možete završiti odmorom i foto sesijom sa panoramskim pogledom. Šetnja traje oko 3 sata, potrebno je da ste u udobnoj odeći i obući, da imate kape i vodu.

Takođe preporučujemo da vidite najveći kanjon Tare u Evropi, Skadarsko jezero, Durmitor i Beogradsku goru, Cetinjski manastir i manastir Vasilija Ostrožskog.

Ako niste ljubitelj dugih iscrpljujućih šetnji stepenicama drevnih gradova i želite mir i spokoj, idite na izlet brodom ili pecanje.

 

Izleti na more i pecanje

Svaki turista koji dođe u zemlju sanja da vidi Bokokotorski zaliv, da jede sveže dagnje i ostrige na farmi uz čašu hladnog vina ili da jede sveže ulovljene morske ježeve, ronjenje u Plavoj pećini. I građani zemlje rado pomažu u tome. Na primorju se nalazi više od 5 farmi kamenica, a u Budvi, Herceg Novom i Tivtu možete iznajmiti čamac za izlete brodom i pecanje po cijeni od 30 eura za 1 sat tokom turističke sezone. Čarter jahte u Crnoj Gori za veliku kompaniju od 70 evra po satu. Ove godine ljubiteljima egzotike nudi se da probaju vino sa morskog dna, čije su boce zamršeno obrasle školjkama.

 

Crnogorske plaže

Dužina plaža je više od 70 km: sa sitnim peskom, šljunkom i veštačkim plažama u malim uvalama, gde turiste dovoze motorni čamci. Najpopularnije su ulcinjske plaže sa bazaltnim peskom, kao i privatne, opremljene svlačionicama, ležaljkama i drugim sadržajima za odmor na plaži u Tivtu, Svetom Stefanu, Herceg Novom.

U Portonovi i Porto Montenegro možete iznajmiti vilu sa privatnom plažom i čamcem koji će vas odvesti bilo gde. Uveče možete u večernjim haljinama otići na šetalište duž luksuznog kamenog nasipa da biste uživali u koktelima najpoznatijih barmena i probali vrhunsku evropsku kuhinju od najboljih kuvara.

 

Planinarenje

Najlakši izlet koji može biti jeste odlazak u park stazom zdravlja u Petrovcu, gde možete uživati u mirisu četinarske šume i mora, kao i meditirati na divljoj kamenoj plaži. Vreme hoda 2 sata.

Ako volite višednevne izlete i kampovanje, naći ćete mnogo ponuda sa sertifikovanim vodičima koji će vam pokazati neke od najnetaknutijih divljina u ovoj prelepoj maloj zemlji. Najbolje vreme za planinarenje je tokom letnjih meseci kada nema kiše.

 

Ekstremni turizam

Da li želite uzbuđenja i adrenalin da vam srce kuca još brže? Idite na vožnju na SUP-ovima, jet ski-ovima, skijama na vodi, ziplinovima, kajacima ili paraplaneima. Sve ovo ćete naći i na crnogorskom primorju i na severu. Cena ekstremnih avantura počinje od 10 evra.

 

Praznici, festivali i karnevali

Festivali ovde počinju u proleće i završavaju se u oktobru. Najpopularniji je Festival hrane Mimoza, gde možete uroniti u tradicionalnu kulturu i steći ukus i vizuelne utiske. Karnevali se uglavnom održavaju leti. Praznici u Crnoj Gori se slave naveliko i ovih dana cijela država odmara, čak su i supermarketi zatvoreni.

Najomiljeniji praznik svih stanovnika je naravno Nova godina, kada se cela porodica može okupiti i Dan nezavisnosti zemlje, koji pada tokom turističke sezone, u maju.

Pored festivala i praznika, u zemlji se svake godine u letnjim mesecima održava turnir za titulu najlenjijeg stanovnika koji može najviše sati da laže i ništa ne radi, a u zimskim mesecima na Durmitoru možete posetiti automobilske trke po snegu.

 

Galerije i muzeji

Ako dođete na odmor u jesen ili zimu i zahvate vas kiše, u svakom primorskom gradu i glavnom gradu postoje umetničke galerije savremene umetnosti, muzeji i javne umetnosti koji su dostupni svim turistima, a na mnogim mestima ne zahtevaju ulaz. Brojni majstorski kursevi, koncerti i pozorišne predstave.

 

Najpopularnija mesta gde ne morate da kupujete kartu:

1 U Podgorici ćete naći mali botanički park u kojem možete proučavati rijetke biljke.

2 U Porto Montenegru možete besplatno posetiti Galeriju italijanskog stakla Murano na prvoj liniji.

3 U starom gradu Budve naći ćete galerije u kojima možete videti slobodnu umetnost domaćih umetnika, vajara, pa čak i otići na pozorišne predstave. Leti se ovde održava pozorišni festival na sceni unutar zidina starog grada.

 

Najpopularniji muzeji, koštaju od 3 evra:

1 Narodni muzej, Cetinje;

2 Arheološki muzej, Budva;

3 Muzej pomorske baštine, Kotor.

 

Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori za odmor

Za bolji odmor nakon svih šetnji i izleta, bolje je rezervisati apartmane u Crnoj Gori unaprijed. Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori leti već od 30 evra po danu, a ako vam je potreban dugoročni najam u Budvi, Herceg Novom ili Baru, onda će koštati od 150 evra mesečno. Koristite pretragu na našoj veb stranici da istražite sve ponude, rezervišite onlajn, dobijte besplatne konsultacije od naših stručnjaka.

 

Transport u Crnoj Gori

Da bi vaš boravak bio udoban i videli što više neverovatnih mesta, preporučujemo vam da unapred rezervišete automobil kod bilo koje kompanije na sajtu i uživate u prelepim pogledima iz vašeg kabrioleta ili male ekonomične limuzine. Svi automobili su opremljeni sigurnosnim sistemima, stručnjaci su uvek u kontaktu sa vama i pomoći će vam na putu u bilo kojoj stvari. Ili koristite javne međugradske autobuse.

 

Dakle, u ovom članku smo rekli da je jeftin odmor u Crnoj Gori realnost. Raznolik odmor i kuhinja neće vam dosaditi. A da bi vaš odmor bio udoban, planirajte svoje putovanje unapred, rezervišite apartmane na mreži u GoMonte koji su udobni za vaš odmor. Dobrodošli na odmor!

Sledeći članak Intervju. Kako se preseliti u Crnu Goru, pronaći pristupačan stan i dobiti boravišnu dozvolu u Crnoj Gori

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni