0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Iznajmljivanje stanova u Budvi: 7 koraka do uspešne transakcije

U ovom članku ćemo vam reći kako pronaći nekretninu za izdavanje u Budvi, koja se nalazi na obali Jadranskog mora u Crnoj Gori i privlači turiste i iseljenike iz cijelog svijeta svojim prekrasnim plažama, istorijskim znamenitostima i dobrim izborom nekretnina ne samo za iznajmljivanje, već i za kupovinu.

Mnogi ljudi biraju ovu lokaciju iz sledećih razloga: postoji prelep nasip, mogućnost kupanja u moru i odmora na posebno opremljenim plažama. Tu su izleti brodom, pecanje, veliki izbor objekata u kojima možete jesti ukusna morska hrana, razne ustanove sa živom muzikom, koncerti i pozorišne predstave, tržni centri sa brendiranom odećom i prirodnom kozmetikom iz Evrope. Leti se održavaju festivali, karnevali i razne manifestacije za goste. Razvijene su usluge kao što su kozmetički saloni, dostava namirnica iz prodavnica i hrane iz restorana, popravke automobila i opreme.

Sadržaj:

  1. Kako iznajmiti stan na duže vreme u Budvi
  2. Vrste stanova za dugoročni i kratkoročni zakup i troškovi
  3. Pod kojim uslovima se zaključuje ugovor?
  4. Proces zaključivanja ugovora o zakupu
  5. Usluga i pogodnosti
  6. Popularna područja
  7. Saveti za pronalaženje stanovanja, šta treba uzeti u obzir
  8. Kako izbeći da postanete žrtva prevare
  9. Osvrti o životu u Crnoj Gori

 

1. Da biste iznajmili stan na duže vreme u Budvi, potrebno je da sledite ovih 7 koraka:

1. Izaberite lokaciju, u zavisnosti od toga koja vam je infrastruktura potrebna, imajte na umu da je turistička sezona.

  • Stari grad: autentična atmosfera, ali bučna i skupa
  • Slavjanski plaža: blizu mora, ali gužva
  • Bečići: mirno područje, ali daleko od centra
  • Rafailovichi: elitna oblast sa skupim stanovima

2. Odlučite se za vrstu stanovanja

  • Studio: budžetska opcija za 1-2 osobe
  • Stanovi: više ličnog prostora za sve članove porodice
  • Vila: ako želite privatni bazen, baštu, parking i privatnost

3. Započnite pretragu

  • Možete koristiti veb-sajtove ili grupe na društvenim mrežama, ali postoji rizik da nasednete na prevarante; kako to izbeći, pročitajte dalje u našem članku
  • Agencije za nekretnine: pomoći će vam da pronađete odgovarajuću opciju, daju savete, pomognu oko overe ugovora. Kontaktirajte našu agenciju i pogledajte katalog ponuda za iznajmljivanje ovde: https://gomonte.me/

4. Proverite dokumente

  • Potvrda o vlasništvu
  • Ugovor o zakupu mora biti sastavljen i overen u prisustvu prevodioca

5. Obavezno uključite u dokumente da biste izbegli sporove

  • Period iznajmljivanja: dugoročno ili kratkoročno za odmor ili poslovno putovanje
  • Troškovi mesečne uplate, uključujući da li se komunalije plaćaju posebno ili uključene: voda, struja, internet, da li se plaćaju posebno ili uključene
  • Depozit
  • Spisak imovine
  • Prava i obaveze zakupca i vlasnika
  • Uslovi za prevremeni raskid ugovora

6. Dogovorite se o načinu plaćanja

  • Gotovinsko plaćanje: najlakši način
  • Bankovni transfer: sigurna opcija
  • Kriptovaluta: moderan način plaćanja

7. Notarsko overa

  • Opciono: do 30 dana
  • Obavezno: na period duži od 30 dana

2. Vrste objekata za iznajmljivanje i cena

Prosečna cena zakupa stambenog prostora u Budvi je oko 350–600 evra mesečno. Navedena cena je okvirna i može varirati u zavisnosti od specifičnih uslova iznajmljivanja, sezone i potražnje u određenom vremenskom periodu. Uzmite u obzir troškove overe, prevodioca, depozita i prošlog meseca. Cene zavise od lokacije, udaljenosti od centra i mora, nivoa komfora, veličine površine:

1. Garsonjere: 300€ - 600€ mesečno u zavisnosti od lokacije, stanja stana i sezone.

Odlična opcija za samce ili parove koji žele udoban i pristupačan smeštaj. Obično imaju sve pogodnosti, nameštaj, kućne aparate, internet.

2. Iznajmite jednosoban ili dvosoban stan u Budvi: 400 - 1000 €

Pogodno za parove ili male porodice i može biti udobnije za duži boravak.

4. Sa tri spavaće sobe ili više: 800 - 1500 €

Za velike porodice ili grupe prijatelja. Obično imaju tri spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju i ponekad dva kupatila i terase. Obezbedite maksimalnu udobnost i udobnost za život.

5. Penthouse: 1000 € do 2000 €

Luksuzna opcija smeštaja sa zadivljujućim pogledom na more i grad. Obično se nalaze na gornjim spratovima zgrada i imaju velike terase ili balkone. Opremljen je savremenim kućnim aparatima i modernog dizajna.

6. Vile: €1500 do €5000 i više, u zavisnosti od veličine vile, lokacije, nivoa udobnosti i dostupnosti dodatnih sadržaja.

Idealan izbor za one koji vole potpunu privatnost i udobnost. Raspored obuhvata nekoliko spavaćih soba, veliki dnevni boravak, potpuno opremljenu kuhinju, privatni bazen i baštu. Život u vili vam omogućava da uživate u odmoru u privatnosti i luksuzu. U našem katalogu možete videti mnoge opcije pogodne za sve potrebe i budžete koristeći filter: tip stanovanja, budžet i drugi kriterijumi. Idite na katalog za iznajmljivanje: https://gomonte.me/me/search/rent/

 

Šta utiče na iznos plaćanja:

Sezonske fluktuacije su jedan od ključnih aspekata koji utiču na cenu zakupa imovine u Crnoj Gori. Letnja sezona, koja počinje od maja do septembra, smatra se vršnim periodom za turizam, uključujući sve primorske gradove Pržno, Bečići, Tivat, Bar, Herceg Novi, Sveti Stefan, Petrovac. U ovom trenutku potražnja značajno raste, što dovodi do približno udvostručenja cena.

Još jedan važan faktor koji utiče na cenu je lokacija. Nekretnine koje se nalaze u blizini plaža ili centra, sa pogledom na more, obično imaju višu cenu od stanovanja u udaljenim područjima.

 

3.  Osnovni uslovi koji su obično uključeni u ugovor o zakupu

  1. Iznos zakupnine je za određeni period (na primer, mesec ili godinu dana) i može se odrediti u evrima ili drugoj valuti.
  2. Depozit je novčani iznos koji je zakupac dužan da uplati stanodavcu kao depozit za ispunjenje uslova ugovora. Može se koristiti za pokrivanje štete nastale na imovini tokom boravka stanara. Obično je iznos jednomesečne ili dvomesečne zakupnine, ali se može odrediti na drugačiji iznos u zavisnosti od dogovora strana. Depozit će biti vraćen zakupcu pri odlasku, pod uslovom da su sve obaveze ispunjene i da nema oštećenja.
  3. Uslovi zakupa - na fiksni rok (na primer, 6 meseci ili godinu dana) ili na neodređeno vreme sa mogućnošću raskida na inicijativu bilo koje strane.
  4. Prevremeni raskid ugovora. Ukoliko je neophodno raskinuti ugovor o zakupu pre isteka roka, stranke moraju voditi računa o uslovima pod kojima mogu raskinuti odnos. Ovo obično uključuje plaćanje kazni ili davanje unapred obaveštenja drugoj strani za određeni vremenski period. Važno je unapred predvideti ove uslove kako bi se izbegle neprijatne situacije ukoliko je neophodno raskinuti zakupni odnos.

Pored gore navedenih uslova, mogu se navesti i druge važne tačke: kao što su postupak plaćanja, odgovornost stranaka za čišćenje i popravku doma, pravila stanovanja itd. Važno je pažljivo proučiti sve uslove i osigurati da odgovaraju interesima obe strane, to će izbeći sukobe i obezbediti harmonične odnose između strana.

4. Proces transakcije 

  • Zakupac daje kopiju svog pasoša radi identifikacije.
  • Zakupodavac daje dokumente koji potvrđuju njegovo pravo na izdavanje stambenog prostora, kao što je potvrda o vlasništvu ili kupoprodajni ugovor.
  • Notar overava transakciju u prisustvu prevodioca.

 

5. Usluga i pogodnosti

Zemlja, sa svojim veličanstvenim plažama i živopisnim pejzažima, privlači turiste iz celog sveta ne samo svojom lepotom, već i raznovrsnošću usluga i pogodnosti prilikom iznajmljivanja stanova. Pogledajte razne dodatne usluge koje vam mogu olakšati boravak:

1. Redovno čišćenje prostorija. Ponekad vlasnici nekretnina nude usluge profesionalnih čistača koji će vaš dom održavati čistim i urednim tokom vašeg boravka. Ovo je posebno pogodno za one koji cene udobnost i udobnost u svom privremenom smeštaju.

2. Pristup internetu, stabilna Vi-Fi veza. Proverite cenu i dostupnost pre nego što napravite izbor. Nemaju sve kuće još uvek kablovski internet i stoga brzina kroz ruter može biti manja.

3. Dostupnost parkinga u blizini kuće. Mnogi stanovi svojim stanarima nude pogodna parking mesta ili čak garaže, čime se izbegava muka oko pronalaženja mesta za automobil i obezbeđuje sigurnost vašeg vozila.

4. Za ljubitelje aktivne rekreacije i opuštanja, dodatni sadržaji kao što su bazen ili spa centar takođe mogu biti važni. Mnogi stambeni kompleksi i apartmani u Budvi svojim gostima nude pristup javnim bazenima, teretanama ili saunama, što im omogućava da se dobro odmore i brinu o svom zdravlju.

 

6. Najvažnije oblasti kada birate lokaciju na koju ćete se preseliti

U Budvi je najbolje živjeti na onim lokacijama gdje ima najmanje turista i gdje su jeftinije, a to su područja: Markovići, Podličak, Blizikuče, Tudorovići, Lapčići, Stanisići.

Najpopularniji i najskuplji su:

1. Bečići su prelepo letovalište koje se nalazi samo nekoliko kilometara od Budve. Ovde ćete naći široke peščane plaže, čisto more i udobne restorane i kafiće. Iznajmljivanje stana u Bečićima nudi odličnu kombinaciju opuštajućeg odmora i blizine zabavnih centara.

2. Rafailovichi - udobno selo koje se nalazi na obali Jadranskog mora i poznato po svojim živopisnim plažama i udobnim kafićima na nasipu. Iznajmljivanje apartmana u Rafailovićima omogućiće vam da uživate u mirnom i opuštajućem odmoru okruženi prirodom.

3. Sveti Stefan je jedno od najekskluzivnijih mesta, poznato po luksuznim hotelima, vrhunskim restoranima i čistim plažama.

4. Stari grad je istorijski centar gde možete iznajmiti luksuzne apartmane u starim zgradama sa pogledom na more. Šetnja uskim ulicama, poseta lokalnim restoranima i kafićima čini vaš boravak ovde nezaboravnim.

5. Centar je područje sa razvijenom infrastrukturom, brojnim prodavnicama, restoranima i zabavnim sadržajima. Ovde ćete biti u guštu zabave i noćnog života: festivali, žurke u klubovima i otvorenim prostorima leti, koncerti balkanskih zvezda, odmor na plaži, izleti brodom, susreti sa stranim gostima. Ogroman broj tržnih centara sa evropskim brendovima, prehrambeni proizvodi iz zemalja EU, kozmetički saloni i teretane, sve je to dostupno i ima visoku uslugu.

 

7. Šta treba uzeti u obzir pri traženju i izboru

Bez obzira da li planirate odmor ili selidbu, postoje neke stvari koje treba uzeti u obzir koje će vam pomoći da odaberete savršeno mesto za život u ovom neverovatnom odmaralištu:

1. Lokacija

Saznajte koliko je apartman blizu plaže, centra grada, prodavnica i restorana. Ako više volite opuštajući odmor daleko od gužve, onda izaberite smeštaj u kome nije razvijena infrastruktura za turiste. Ako želite da budete bliže zabavnim sadržajima i atrakcijama, onda izaberite stan u centru ili u Starom gradu.

2. Sadržaji

Imajte na umu da su na raspolaganju neophodni sadržaji, kao što su klima uređaj, Vi-Fi, kuhinja sa potrebnim posuđem, mašina za pranje veša itd.

3. Sigurnost

Pitajte za prisustvo bezbednih, sigurnih brava na vratima, video nadzora i drugih bezbednosnih mera.

4. Cena

Uporedite cene na našoj veb stranici za različite opcije, uzimajući u obzir njihovu lokaciju i pogodnosti. Ne zaboravite da uračunate dodatne troškove kao što su komunalije i čišćenje.

5. Iskustvo agencija za nekretnine

Naša agencija za nekretnine u Crnoj Gori, GoMonte, posluje na tržištu nekretnina više od 10 godina i garantuje sigurnost transakcije i pomoć kod notara. Naš sajt je praktično dizajniran i uzima u obzir sve želje klijenata, na primer, ako imate kućne ljubimce, automobil i želite da imate sopstveni parking, kao i mnogo apartmana sa pogledom na more i planinu. Možete podesiti potrebne opcije prilikom pretrage i videti sve opcije u našem katalogu ovde: https://gomonte.me/me/search/rent/. Zatim kontaktirajte naše stručnjake +382 69 777 680 Viber/VatsAap/Telegram i dogovorite se o vremenu za pregled nekretnina koje vam odgovaraju.

 

8. Kako izbeći da postanete žrtva prevare

Mnogi iseljenici se suočavaju sa problemom prevara sa nekretninama. Da biste ovo izbegli i vaše iskustvo iznajmljivanja učinili sigurnim i prijatnim, trebalo bi da se pridržavate nekoliko osnovnih pravila:

  • Proverite pouzdanost agencije ili vlasnika. Uverite se da je agencija ili vlasnik u dobrom stanju pre nego što uđete u posao. Pogledajte recenzije kupaca i raspitajte se o iskustvima drugih.
  • Ne prenosite novac unapred. Nikada nemojte slati kaparu ili depozit bez potpisivanja ugovora.

9. Revievs

I u zaključku, želeo bih da napomenem da život na obali mora nije pogodan za svakoga, postoji vlažna klima i hladni vetrovi zimi i visoke cene svega tokom turističke sezone, uključujući hranu. Pročitajte recenzije i iskustva nekih naših klijenata, kao i koliko novca treba da imate da biste živeli u Crnoj Gori:

 

  • "Standard života ovde je veoma visok. Čisto okruženje, lepi ljudi, lepa arhitektura, spokojan život. Jako volim domaću kuhinju, sve je domaće i ukusno. Vikendom možete otići na odmor na planinu ili more, ili možete ići u muzeje i izložbe. Generalno, drago nam je što smo odlučili da se preselimo.“ Elena, PR menadžer

 

  • "Za ugodan život u Crnoj Gori potrebno je imati dobar i stabilan finansijski prihod od 1200 evra. U 2024. godini predviđa se pad cena, ali nije činjenica da će se to desiti. Ako ćete se doseliti ovde, imajte na umu da ovde gotovo da nema posla, uprkos činjenici da je stigao ogroman broj relokanata koji su ovde otvorili mnogo novih uslužnih preduzeća.“ Igor, IT programer

 

  • „Traženje i iznajmljivanje stambenog prostora je mukotrpan proces koji oduzima dosta vremena, posebno ako to uradite sami, pojavljuju se mnoge nijanse. Na primer, jednom smo iznajmili kuću čiji je vlasnik odbio da overi ugovor, iako je pristao. pre zaključenja ugovora. Na kraju se ispostavilo da „da je u kući bilo dosta buđi, hteli smo da krenemo ranije, ali su odbili da nam vrate depozit. Zato je bolje da se obratimo agentima za nekretnine. za pomoć, od kojih mnogi ne naplaćuju proviziju, na primer GoMonte“. Svetlana, organizator venčanja

 

Nadamo se da su naši saveti u članku bili korisni i da će vam pomoći pri izboru i donošenju odluke o selidbi ako ste još u fazi planiranja i traženja stana. Pročitajte i druge naše članke: Intervju sa muzičarem o preseljenju u Crnu Goru, Ideje za biznis u zemlji, Kako dobiti boravišnu dozvolu u Crnoj Gori 2024. godine.

Sledeći članak Pravila ulaska u Crnu Goru za Ruse 2024. godine

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni