0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine stana u Crnoj Gori

Prilikom kupovine nekretnina u Crnoj Gori treba obratiti pažnju na sledeće faktore koji utiču na cenu i udobnost života:

- Udaljenost od mora. Na primorju u turističkim gradovima Crne Gore koji se nalaze u blizini aerodroma, cijene kupovine i iznajmljivanja su više nego u drugim gradovima. Tako u Budvi, Tivtu, Pržnu i Svetom Stefanu najskuplji stanovi. Na severu Crne Gore, u naseljima kao što su Cetinje, Podgorica, Nikšić, Žabljak, nekretnine biće jeftinije 40 odsto.

- Posećenost turista naselja. Ako se grad smatra popularnim među turistima, onda možete kupiti kuću i iznajmiti je uz profit za profit, jer je potražnja veoma velika tokom letnje sezone.

- Primarno ili sekundarno stanovanje. Po pravilu, primarno stanovanje od developerske kompanije je novo moderno, sa dobrom unutrašnjom dekoracijom, vodovodom, klimatizacijom i toplotnom izolacijom, koje najčešće nema u zgradama na sekundarnom stanovanju, ali je veoma potrebno u jesenjim i zimskim vetrovima.

Na sekundarnom tržištu češće su objekti koji su već odavno izgrađeni, nekretnine, u kućama u izgradnji jeftinije nego u kućama koje su davno puštene u rad. Isto važi i za vile i kuće.

- Infrastruktura. Obratite pažnju na prisustvo u gradu vrtića, škola, prodavnica, kozmetičkih salona, apoteka, klinika i njihovu udaljenost od vašeg doma. U Crnoj Gori ne postoji javni gradski prevoz, samo su taksiji međugradski autobusi. Parking je takođe veoma važan. Pošto je gustina izgrađenosti veoma velika, u skoro svim gradovima ima vrlo malo parking mesta, postaje neophodno iznajmiti kuću sa garažnim mestom ili ostaviti vozilo na plaćenom parkingu pored kuće.

- Ako planirate da ne kupujete, već da iznajmite stan za privremeni boravak u Crnoj Gori, obratite pažnju na godišnje doba. U letnjim periodima zakup je skuplji nego u jesen, zimu i proleće.

Fotografija Kate Holovacheva: Pekels

Sledeći članak Pravila ulaska u Crnu Goru za Ruse 2024. godine

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni