0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine stana u Crnoj Gori

Prilikom kupovine nekretnina u Crnoj Gori treba obratiti pažnju na sledeće faktore koji utiču na cenu i udobnost života:

- Udaljenost od mora. Na primorju u turističkim gradovima Crne Gore koji se nalaze u blizini aerodroma, cijene kupovine i iznajmljivanja su više nego u drugim gradovima. Tako u Budvi, Tivtu, Pržnu i Svetom Stefanu najskuplji stanovi. Na severu Crne Gore, u naseljima kao što su Cetinje, Podgorica, Nikšić, Žabljak, nekretnine biće jeftinije 40 odsto.

- Posećenost turista naselja. Ako se grad smatra popularnim među turistima, onda možete kupiti kuću i iznajmiti je uz profit za profit, jer je potražnja veoma velika tokom letnje sezone.

- Primarno ili sekundarno stanovanje. Po pravilu, primarno stanovanje od developerske kompanije je novo moderno, sa dobrom unutrašnjom dekoracijom, vodovodom, klimatizacijom i toplotnom izolacijom, koje najčešće nema u zgradama na sekundarnom stanovanju, ali je veoma potrebno u jesenjim i zimskim vetrovima.

Na sekundarnom tržištu češće su objekti koji su već odavno izgrađeni, nekretnine, u kućama u izgradnji jeftinije nego u kućama koje su davno puštene u rad. Isto važi i za vile i kuće.

- Infrastruktura. Obratite pažnju na prisustvo u gradu vrtića, škola, prodavnica, kozmetičkih salona, apoteka, klinika i njihovu udaljenost od vašeg doma. U Crnoj Gori ne postoji javni gradski prevoz, samo su taksiji međugradski autobusi. Parking je takođe veoma važan. Pošto je gustina izgrađenosti veoma velika, u skoro svim gradovima ima vrlo malo parking mesta, postaje neophodno iznajmiti kuću sa garažnim mestom ili ostaviti vozilo na plaćenom parkingu pored kuće.

- Ako planirate da ne kupujete, već da iznajmite stan za privremeni boravak u Crnoj Gori, obratite pažnju na godišnje doba. U letnjim periodima zakup je skuplji nego u jesen, zimu i proleće.

Fotografija Kate Holovacheva: Pekels

Sledeći članak Bezbrižan život na obali Jadranskog mora

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Crnoj Gori GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih i poslovnih nekretnina.

Naši stručnjaci će vam pomoći: prodati objekat u Crnoj Gori bez napuštanja kuće podnošenjem oglasa na našem sajtu, kupiti nekretninu u Crnoj Gori uz mogućnost sklapanja transakcije i plaćanja putem interneta.

GoMonte pruža i uslugu „Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori onlajn“, kratkoročno, godišnje ili za odmor. Dodatne usluge: pomoć pri dobijanju boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja za biznis i zaposlene, računovodstvena podrška.

Obezbeđujemo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo kod overe ugovora i provere zakonitosti ukoliko želite da kupite stan, stan, kuću, vilu, kancelariju ili zemljište.

Konsultacije naših stručnjaka su besplatne, samo postavite svoje pitanje u našem ćaskanju na sajtu.

Meni