0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Porezi u Crnoj Gori pri kupovini imovine

U Crnoj Gori se smatraju najnižim porezima, u poređenju sa zemljama zapadne Evrope. Porez na nepokretnosti na sekundarnom tržištu iznosi 3% od katastarske vrednosti objekta.

Ako se objekat kupuje na primarnom tržištu, porezi se ne plaćaju, što umnogome olakšava proceduru kupovine.

Godišnji porez za strance u Crnoj Gori se zove "Porez na imovinu" pri kupovini na primarnom ili sekundarnom tržištu - 0,6% katastarske vrijednosti godišnje.

Budući da je Crna Gora kandidat za članstvo u EU 2025. godine, zakonodavstvo se sada mijenja u skladu sa zahtjevima Komisije EU.

Ovo se odnosi i na poreze. Razgovara se o dodatnom porezu za one vlasnike nekretnina koji ne mogu da dokažu legalnost svojih prihoda. Prilikom prodaje neprijavljenih nekretnina, prodavac će morati da plati dodatne poreske olakšice, o čijoj visini se trenutno raspravlja u Vladi.

Fotografija Poline Tankilevič: Pekels

Sledeći članak Iznajmite automobil u Crnoj Gori bez depozita za putovanje. Vrhunska prelepa mesta

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni