0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Porezi u Crnoj Gori pri kupovini imovine

U Crnoj Gori se smatraju najnižim porezima, u poređenju sa zemljama zapadne Evrope. Porez na nepokretnosti na sekundarnom tržištu iznosi 3% od katastarske vrednosti objekta.

Ako se objekat kupuje na primarnom tržištu, porezi se ne plaćaju, što umnogome olakšava proceduru kupovine.

Godišnji porez za strance u Crnoj Gori se zove "Porez na imovinu" pri kupovini na primarnom ili sekundarnom tržištu - 0,6% katastarske vrijednosti godišnje.

Budući da je Crna Gora kandidat za članstvo u EU 2025. godine, zakonodavstvo se sada mijenja u skladu sa zahtjevima Komisije EU.

Ovo se odnosi i na poreze. Razgovara se o dodatnom porezu za one vlasnike nekretnina koji ne mogu da dokažu legalnost svojih prihoda. Prilikom prodaje neprijavljenih nekretnina, prodavac će morati da plati dodatne poreske olakšice, o čijoj visini se trenutno raspravlja u Vladi.

Fotografija Poline Tankilevič: Pekels

Sledeći članak 4 koraka da kupite svoju nekretninu iz snova na mreži u Crnoj Gori

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Crnoj Gori GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih i poslovnih nekretnina.

Naši stručnjaci će vam pomoći: prodati objekat u Crnoj Gori bez napuštanja kuće podnošenjem oglasa na našem sajtu, kupiti nekretninu u Crnoj Gori uz mogućnost sklapanja transakcije i plaćanja putem interneta.

GoMonte pruža i uslugu „Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori onlajn“, kratkoročno, godišnje ili za odmor. Dodatne usluge: pomoć pri dobijanju boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja za biznis i zaposlene, računovodstvena podrška.

Obezbeđujemo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo kod overe ugovora i provere zakonitosti ukoliko želite da kupite stan, stan, kuću, vilu, kancelariju ili zemljište.

Konsultacije naših stručnjaka su besplatne, samo postavite svoje pitanje u našem ćaskanju na sajtu.

Meni