0 Postavite oglas
+382 67 322 888

Gde otići za vikend iz Crne Gore

Trebinje, smješteno u slikovitoj zemlji Bosne i Hercegovine, nije samo istorijski i kulturni centar, već i dinamičan grad koji svojim gostima nudi širok spektar zabave. U ovom članku ćemo pogledati razne događaje koje možete posetiti u ovom zadivljujućem gradu tokom turističke sezone i šire.

 

Šta videti u Trebinju

1. Muzički festivali

Ako volite muziku uživo, morate posetiti jedinstvene muzičke festivale koji privlače ljubitelje muzike iz celog sveta. Ove godine u Domu kulture Trebinje održan je prvi festival izvorne i izvođačke muzike „Kantarion“. Godišnje se održava i Međunarodni muzički festival „Music and More Summer Fest” na kojem možete slušati klasičnu muziku u izvođenju najboljih muzičara iz različitih zemalja.

2. Izložbe i galerije

Trebinje ima bogato nasljeđe u oblasti likovne umjetnosti. Kulturni centar i umetnička galerija Vaterfront predstavljaju radove domaćih i međunarodnih umetnika. Izložbe se održavaju tokom cele godine i nude posetiocima jedinstvenu priliku da uživaju u umetničkim delima različitih stilova i pokreta.

3. Koncerti i pozorišne predstave

Trebinje je dom talentovanih muzičara, glumaca i igrača iz različitih zemalja. Tokom leta, na gradskom trgu se vikendom održavaju besplatni koncerti klasične muzike, operske predstave, plesne predstave i pozorišne predstave.

4. Kulturni praznici

Trebinje slavi različite kulturne praznike koji nude jedinstven pogled na lokalnu kulturu i tradiciju. Na primer, Praznik mimoze je godišnji događaj koji slavi radost života, prijateljski, otvoren događaj koji postoji već 55 godina. Festival zahteva nastup muzičkog orkestra i druge zabavne događaje.

5. Degustacije vina i sira

Ovaj mali i udoban grad poznat je po proizvodnji visokokvalitetnog vina i sira, koji su sastavni deo lokalne kulture i kulinarskog nasleđa. Grad i okolina su poznati po svojim vinarijama, u kojima možete probati različite vrste vina bogate raznovrsnosti ukusa i mirisa. Pored toga, lokalne fabrike sira nude jedinstvene sireve koji se savršeno slažu sa lokalnim vinima. Degustacije vina i sira su odličan način da doživite lokalnu kulturu i uživate u izuzetnim ukusima regiona.

U maju 2024. godine održan je prvi međunarodni festival vina „Vine fine“ na otvorenom na kojem su se predstavljale vinarije iz različitih zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije. 

6. Znamenitosti i umetnička galerija

Obavezno posetite kafić u centru grada na trgu, koji se nalazi u senci najvećeg drveća na Balkanu – platana. Ovde možete popiti čašu vina iz lokalnih vinarija ili manastira i uživati u letnjoj hladnoći. Umetnička galerija se nalazi na obali sa zadivljujućim pogledom i sadrži radove lokalnih umetnika. Nalazi se 5 minuta od centralnog trga. Ne zaboravite na manastir Tvrdoš, gde se nalazi vinski podrum iz 15. veka i gde se takođe mogu degustirati i kupiti vina i maslinovo ulje.

Predstojeći događaji: 

Medijski festival 14. i 16. juna

Gde gledati postere:

  • Instagram za gradske događaje: @gotrebinje
  • Dom kulture: @kctrebinje

Kako doći iz Crne Gore do Trebinja

Do Trebinja se iz Crne Gore može doći autobusom ili automobilom. Cena jedne karte je od 16 evra. Ako krećete sa primorja, putovanje od Budve će trajati do 3 sata, od Herceg Novog 1 sat. Za državljane Rusije i Ukrajine viza nije potrebna. Možete boraviti do 30 dana uz obaveznu prijavu turista ako boravite duže od 3 dana. 

Ako tražite auto za iznajmljivanje u Crnoj Gori za putovanje po Balkanu, pogledajte naš katalog ponuda na sajtu: gocars.rent

Trebinje je grad sa bogatom kulturnom baštinom i dinamičnom atmosferom. Muzički festivali, izložbe, koncerti i drugi događaji nude gostima priliku da iskuse svet umetnosti i zabave. Bez obzira na doba godine, u ovom prekrasnom bosanskohercegovačkom gradu uvijek postoji nešto zanimljivo za posjetiti.

Ugodan odmor! 

Pročitajte naše ostale članke o praznicima na Balkanu: 

Šta videti u Crnoj Gori: gomonte.me/blog/post/20

Top lepa mesta za putovanje automobilom: https://gomonte.me/blog/post/33/

 

Ako planirate da se preselite u zemlju, biće vam korisni sledeći članci: 

Kako dobiti boravišnu dozvolu 2024. godine: gomonte.me/blog/post/45

Kako odabrati i kupiti nekretninu u Crnoj Gori: gomonte.me/blog/post/24

Pogledajte naš katalog nekretnina za dugoročni zakup u Crnoj Gori: gomonte.me/search/rent  

Sledeći članak Stambeni prostor za dugoročni najam u Crnoj Gori. Često postavljana pitanja naših klijenata

Blog o životu u Crnoj Gori

Sanjate li o bezbrižnom životu na obalama Jadranskog mora, gde sunce sija 300 dana u godini, a planine koegzistiraju sa azurnim plažama? Onda dobro došli u Crnu Goru! Na ovom blogu prenosimo iskustvo života u ovoj neverovatnoj zemlji ljudi koji su se već doselili u Crnu Goru, pričamo o adaptaciji u novu zemlju, o zamršenostima kupovine nekretnina u Crnoj Gori, dobijanju boravišne dozvole, a takođe vas upoznajemo sa Crnogorska kultura i tradicija.

Preseljenje u novu zemlju nije samo promena mesta stanovanja, to je korak ka novom životu ispunjenom svetlim bojama i nezaboravnim utiscima. Proces papirologije nije komplikovan, ali zahteva pažljivu pripremu. Na našem blogu ćete pronaći detaljne informacije o:

  • Potrebni dokumenti: koji sertifikati i izjave će vam trebati, gde ih dobiti.
  • Kako dobiti boravišnu dozvolu u Crnoj Gori 2024: koja boravišna dozvola je prava za vas, kako je dobiti.
  • Tražite stanovanje: kako pronaći kuću ili stan svojih snova.
  • Montenegro Nevs.

U našem katalogu možete pronaći smeštaj za svaki ukus i budžet: od udobnih apartmana do luksuznih vila, au člancima ćemo vam reći o:

  • Faze kupovine nekretnina u Crnoj Gori: kako izbjeći da postanete žrtva prevaranta i sklopiti profitabilan posao.
  • Cene nekretnina: šta određuje cenu stanovanja u različitim regionima.
  • Porezi: koje poreze treba da platite kada kupujete i posedujete nekretninu.

Svaka zemlja ima svoje karakteristike o kojima treba da znate pre nego što se preselite. Istražite naš blog o životu u Crnoj Gori:

  • Gdje pronaći jeftin stan u Crnoj Gori.
  • Troškovi života: koliko koštaju hrana, prevoz, odeća i druga roba.
  • Medicina: kako funkcioniše zdravstveni sistem u Crnoj Gori.
  • Obrazovanje: koje škole i univerziteti postoje u zemlji.
  • Posao: gde i kako naći posao u Crnoj Gori.

Takođe na blogu ćete naći detaljne informacije o dozvolama boravka u Crnoj Gori:

  • Koji dokumenti će vam trebati?
  • Koliko košta dobijanje boravišne dozvole?
  • Koje su prednosti Boravaka u Crnoj Gori?

Nadamo se da će naš blog o životu u Crnoj Gori biti koristan i informativan izvor za vas. Ako želite da podelite svoje iskustvo ili se oglašavate na našoj veb stranici, kontaktirajte nas: +382 69 777 680 Viber/VatsAap/Telegram

Meni