0 Postavite oglas
+382 69 777 680

Prodaja nekretnina u Crnoj Gori. Povoljne ponude za ulaganje u 2024

U studiji Tranio (međunarodnog posrednika u prometu nekretninama), Crna Gora je među 10 najprivlačnijih zemalja za ulaganje u nekretnine. Svrha kupovine je preprodaja, ostvarivanje profita od iznajmljivanja, kao i dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori i porodično letovanje u letnjoj sezoni. Ovde ćete naći jedinstvenu prirodu, povoljnu umerenu klimu, a njen priobalni položaj na Jadranskom moru, na zapadnom Balkanskom poluostrvu, čini ga atraktivnim za turiste i stanovnike. Stanovništvo ove zemlje je veoma malo - 622 hiljade ljudi. Za stanovnike mnogih zemalja ovde postoji bezvizni ulazak, tako da možete da posetite ovu zemlju bez dodatnih troškova i rutine da biste je razmotrili za život ovde, postoji i pojednostavljen i brz sistem legalizacije i dobijanja boravišne dozvole.

Gotovo svaki investitor koji ulaže u nekretnine sanja da kupi nekretninu u Budvi, jer je ovaj grad turistički centar i ima najviše turista ljeti. Turisti ne stižu samo automobilima, avio-kompanijama, već i ogromnim kruzerima koji dolaze u Kotor. Broj stranih turista u 2023. porastao je na 241.000 ljudi, pre čega je maksimalni broj zabeležen pre dve godine 221.000 ljudi, a nekretnine za iznajmljivanje sada pružaju najveći prinos za investitore od 5% do 10% godišnje.

U ovom članku ćemo pogledati kako isplativo kupiti nekretninu u Crnoj Gori, prednosti i izglede ulaganja, načine ostvarivanja prihoda od nekretnina, kao i na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine kuće.

 

Prednosti kupovine komercijalnih ili stambenih nekretnina u ovoj zemlji

Država je zemlja sa razvijenom turističkom infrastrukturom, dok prema statistikama, turisti posećuju zemlju tokom cele godine, uključujući proleće i jesen, a leti je vrhunac turista, od juna do avgusta. Ovo čini zemlju privlačnom za investitore. Jedna od glavnih prednosti kupovine nekretnina u Crnoj Gori je njen geografski položaj - država se nalazi na Jadranskom moru, neke plaže ovde imaju Plavu zastavu, što znači da je more ovde veoma čisto. Uz obalu se protežu ne samo prelepe plaže, već i maslinjaci, četinarske šume, ima mnogo jedinstvene flore i faune, kao i istorijske arhitekture, što zemlju čini privlačnom za život i opuštanje.

Zašto je isplativo ulagati, izgledi za ulaganja

  1. Potražnja za iznajmljivanjem tokom cele godine. Dugoročni za one koji žive i rade u Crnoj Gori i kratkoročni za turiste.
  2. Ekologija i klima.
  3. Aktivan razvoj infrastrukture i usluga, ovo privlači sve više turista, što zauzvrat povećava potražnju za nekretninama.
  4. Crna Gora je zemlja sa niskim porezima, što je čini atraktivnom za biznis.
  5. Većina lokalnog stanovništva na obali govori ne samo lokalni jezik, već i engleski, nećete imati jezičku barijeru i brzo ćete se moći družiti u zemlji ako govorite engleski. Takođe, crnogorski jezik je veoma lak i možete ga brzo naučiti.

Kako možete zaraditi prihod od investicija?

Postoji nekoliko načina za ostvarivanje prihoda od kupljene imovine u Crnoj Gori. Jedan od najpopularnijih je iznajmljivanje stanova. Kao vlasnik nekretnine, možete je iznajmiti turistima i ostvariti stabilan pasivni prihod. U isto vreme, ne morate ni da budete u zemlji, naša kompanija će preuzeti objekat u povereničko upravljanje i dobijaćete samo prihod, dok tražeći klijente, sklapajući ugovore, naši stručnjaci će sve to uraditi umesto vas. Pored toga, nekretninu možete prodati po većoj ceni nego što ste je platili.

Izdavanje stanova kao što su vile, stanovi i stanovi je isplativa opcija za investitore. Cena zakupa zavisi od lokacije nekretnine, njenog stanja i nivoa udobnosti. Tokom sezone, koja traje od juna do septembra, cene zakupa su znatno veće nego u ostatku godine.

Na primer, cena zakupa dvosobnog stana u Budvi može da se kreće od 50 do 150 evra dnevno. Vile sa bazenom i pogledom na more mogu se iznajmiti za 300-500 evra dnevno. Stanovi u novim kompleksima, opremljeni modernim aparatima i nameštajem, mogu se iznajmiti za 100-200 evra dnevno.

Ako govorimo o zaradi na komercijalnim nekretninama, onda sve zavisi od vrste imovine i njene lokacije. Na primer, iznajmljivanje kancelarije u centru grada može doneti i do 500 evra mesečno. Iznajmljivanje maloprodajnog prostora u tržnim centrima može doneti i do 1.000 evra mesečno. Zakup prostorija za kozmetički salon od 500 i više mesečno, restoran od 900 evra. Takođe, sada se otvara sve više malih industrija, a relevantni su i proizvodni kapaciteti.

Generalno, ulaganje u nekretnine u Crnoj Gori može donijeti dobar prihod. Međutim, pre ulaganja, potrebno je pažljivo proučiti tržište nekretnina i odabrati najperspektivnije objekte za ulaganje. Pogledajte našu ponudu komercijalnih nekretnina ovde https://gomonte.me/me/commercial/ 

Šta tražiti prilikom kupovine

Prilikom kupovine kuće u Crnoj Gori preporučujemo da prvo provjerite tehničko stanje objekta i okolne infrastrukture. Pored toga, morate biti sigurni da imovina pripada vlasniku. Naši stručnjaci će vam pomoći da proverite čistoću transakcije.

Cijene nekretnina u Crnoj Gori

Prosečna cena stanovanja na obali zavisi od lokacije, stanja i drugih faktora. Na primer, cena stana u Budvi može varirati od 50 hiljada do 500 hiljada evra. Na crnogorskom primorju, posebno u gradovima Budvi, Bečićima i Petrovcu, cijene nekretnina su veće nego u drugim regionima zemlje. Vile sa bazenom i pogledom na more mogu koštati od 300.000 evra. Stanovi u novim kompleksima, opremljeni modernim aparatima i nameštajem, mogu da koštaju od 120.000 evra. Istovremeno, jeftina nekretnina u Crnoj Gori u fazi izgradnje je takođe atraktivna za ulaganje, koju nakon završetka izgradnje možete prodati za 30% više i ostvariti profit.

Vrijedno je razmotriti i dodatne troškove prilikom kupovine nekretnina u Crnoj Gori, kao što su porezi na imovinu, komunalije i održavanje stambenih objekata u kompleksima.

Luksuzna nekretnina na obali mora

Luksuzne nekretnine na crnogorskom primorju predstavljene su širokom ponudom. Možete pronaći apartmane i kuće sa pogledom na more, velikim terasama, bazenima i drugim sadržajima. Najbolje ponude se nalaze na prvoj liniji iu centru bilo kog lokaliteta.

Jedan od popularnih luksuznih kompleksa je ROIAL GARDENS u Budvi. U cenu je uračunato i parking mesto. Pogledajte našu ponudu sa panoramskim pogledom na more na prvoj liniji  https://gomonte.me/me/properties/s3575/

Budva ima sve potrebne usluge, kako za one koji ovde dolaze na odmor, tako i za one koji žive stalno

Geografsko naselje Budva je podeljeno na okruge, od kojih svaki ima više supermarketa u kojima se prodaju hrana, kućna hemija, školski pribor i proizvodi za kućne ljubimce. Dostava robe na kućnu adresu radi preko posebne aplikacije. Ako ne volite da kuvate kod kuće, možete naručiti i dostavu hrane iz bilo kog kafića ili restorana. Veliki izbor različitih kuhinja: nacionalna crnogorska kuhinja, evropska, azijska, turska, ruska, veliki izbor suši i pica. Vikendom možete posetiti muzeje ili izložbe u prestonici, ili se provozati do rezervata i videti jedinstvenu floru i faunu.

U Tivtu, Budvi i glavnom gradu Podgorici naći ćete međunarodne škole, vrtiće, bolnice, kozmetičke salone, spa salone u hotelima, koji takođe pružaju širok spektar vellness tretmana, uključujući masaže i infracrvene saune. Ovi gradovi imaju veliki izbor teretana, gde ćete naći sportske sekcije za odrasle i decu, razne majstorske kurseve, galerije savremene umetnosti, muzeje. Na obali se nalaze prelepe privatne plaže, gde se leti uvek održavaju zanimljive tematske zabave. Takođe tokom letnje sezone postoji veliki broj praznika, festivala i karnevala. Najpopularniji muzički festivali i razni nacionalni festivali, gde se možete upoznati sa kulturom i tradicijom naroda. Svaki grad ima prelepu proslavu Nove godine sa balkanskim umetnicima koji besplatno pevaju na glavnom gradskom trgu.

Sve naše ponude na prvom redu možete pogledati u katalogu na linku https://gomonte.me/search/sale/

Jeftine nekretnine u Crnoj Gori

U našem katalogu možete pronaći lotove od 50.000 evra, samo koristite pretragu u našem katalogu, naznačujući željeni prag cene. Trenutno postoji odlična ponuda: mala garsonjera za 54.000 evra, u dobrom prostoru, savršena za dugoročni i kratkoročni zakup. Detaljnije pogledajte na ovom linku https://gomonte.me/me/properties/s2405/

Dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori po osnovu kupovine stambenog prostora

Kupovina imovine omogućava dobijanje boravišne dozvole u ​​zemlji. Da biste to uradili, potrebno je da se obratite službi za migracije i obezbedite sve potrebne dokumente, u roku od 30 dana. Više o dobijanju boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori pročitajte u našem članku ovde https://gomonte.me/me/services/

Kako funkcioniše proces transakcije?

Proces kupovine je sličan procesu kupovine kuće u drugim zemljama. Vi birate mnogo, sklapate kupoprodajni ugovor, polažete depozit i formalizujete transakciju kod notara.

Da li je moguće kupiti predmete za rublje i druge valute?

Poslovnu ili stambenu nekretninu u sunčanoj zemlji možete kupiti od naše agencije za evre i druge valute, uključujući rublje. Istovremeno, potrebno je uzeti u obzir kurs i moguće provizije prilikom prenosa sredstava.

Zaključak

Ulaganje u nekretnine u Crnoj Gori je isplativo i perspektivno rješenje za one koji žele da ulože svoj novac u nekretnine u inostranstvu. Istovremeno, morate obratiti pažnju na sve važne tačke prilikom kupovine kuće i odabrati najprikladniju nekretninu. Crnogorsko primorje je popularna destinacija za turiste iz cijelog svijeta, što otvara ogromne mogućnosti za investitore koji mogu zaraditi od iznajmljivanja stanova i komercijalnih nekretnina.

Sledeći članak Pravila ulaska u Crnu Goru za Ruse 2024. godine

GoMonte Agencija za nekretnine

Agencija za nekretnine u Budvi GoMonte - asistent pri kupoprodaji stambenih, poslovnih nekretnina u Crnoj Gori.

Naši stručnjaci će vam pomoći: kupiti nekretninu u Crnoj Gori od vlasnika bez provizije, dobiti boravišnu dozvolu, mi ćemo vam uvek reći koji objekti se mogu jeftino kupiti od investitora.

Takođe u našoj agenciji možete kupiti nekretninu u Budvi ili nekom drugom gradu na obali sa panoramskim pogledom na more. Različiti načini plaćanja: rublje, USDT, Bitcoin. Ako vas zanima kako kupiti stan za rublje u Crnoj Gori, pišite nam za konsultacije: +382 69 777 680 Viber / VatsAap / Telegram.

Pružamo uslugu "Iznajmljivanje nekretnina u Crnoj Gori online", kratkoročno, dugoročno (godišnje) ili za odmor. Dodatne usluge: dobijanje boravišne dozvole u ​​Crnoj Gori, otvaranje biznisa ili usluge preseljenja preduzeća i zaposlenih, računovodstvena podrška, kupovina nekretnina putem interneta.

Imigracija u stranu državu je složen i naporan proces, u kome je bolje da se oslonite na one koji će vam reći pravne aspekte strane zemlje kako ne biste pogrešili. Stručnjaci naše agencije pomoći će vam da odaberete opštinu, grad, razgovaraju o prednostima i nedostacima stambenih naselja i šta da tražite ako želite jeftino da kupite nekretninu u Crnoj Gori.

Sajt nekretnina na gomonte.me je veliki izbor stanova u novogradnji, kućama, parcelama, vilama, luksuznim stanovima u rezidencijama, useljivim nameštenim garsonjerama, komercijalnim nekretninama za kancelarije i proizvodnju.

Osiguravamo pouzdanost i sigurnost transakcija, pomažemo u ovjeravanju ugovora i provjeri pravne čistoće. Čitajte na našem sajtu u člancima o tome kako dobiti boravišnu dozvolu za stranca i izabrati grad za preseljenje.

Meni