0 Postavite oglas
+382 67 322 888

Bezvizni režim za državljane Kazahstana za Crnu Goru 2024

Putovanje u neku balkansku zemlju je odmor, nezaboravno iskustvo, naboj pozitive i novih otkrića. Najčistije Jadransko more sa azurnom vodom i šljunčanim plažama. Mnogo je živopisnih zaliva i uvala u kojima možete uživati u privatnosti. Razne vodene aktivnosti: od plivanja i sunčanja do ronjenja. Sezona kupanja traje od maja do oktobra.

 

Pravila ulaska u Crnu Goru za Kazahstance 2024 

Od 1. maja do 31. oktobra 2024. godine građani Kazahstana imaju mogućnost da posjete Crnu Goru bez potrebe za dobijanjem vize. Ulazak, kretanje po teritoriji i boravak u zemlji do 30 dana dozvoljeni su uz važeću putnu ispravu.

 

Koliko košta registracija u Crnoj Gori za državljane Kazahstana 

Tokom prva 24 sata boravka u Crnoj Gori, strani turista mora proći proceduru registracije, čija se cijena obračunava na osnovu broja dana boravka u zemlji i za svaki dan plaćate 1 euro. Za privremenu registraciju potrebno je kontaktirati predstavništvo Turističke organizacije u mjestu boravka, u hotelu ili u stanici crnogorske policije. Neuspeh ili kašnjenje u registraciji može dovesti do kazni.

Zdravstveno osiguranje

Građanima Kazahstana se preporučuje da kupe zdravstveno osiguranje, koje će, ako je potrebno, pokriti troškove i hitnu medicinsku pomoć. Iako to nije uslov za ulazak, posedovanje putnog osiguranja može vam pružiti mir dok putujete.

 

Kako se preseliti u Crnu Goru iz Kazahstana 

Ako razmišljate o preseljenju u Crnu Goru iz Kazahstana na stalni boravak, onda morate obratiti posebnu pažnju na popunjavanje svih potrebnih dokumenata. Da biste dobili boravišnu dozvolu u zemlji, moraćete da kontaktirate lokalne migracione službe i da se pridržavate zakona zemlje. Pročitajte više o tome u našem sledećem članku.

Planiranje putovanja

Državljani Kazahstana prije putovanja treba da se uvjere da im strani pasoši važe za cijeli period boravka u Crnoj Gori. Takođe vredi obratiti pažnju na rezervisanje smeštaja, prevoza i proučavanje osnovnih pravila ponašanja i kulturnih karakteristika balkanske države.

Pogledajte sajt naše agencije za rekreativna vozila za celu porodicu na ovom linku: Dugoročni najam automobila u Crnoj Gori bez depozita. gocars.rent

Ova neverovatna zemlja planina i zadivljujućih plaža dočekuje turiste iz celog sveta, nudeći im jedinstveno iskustvo i priliku da otkriju lepotu ove neverovatne zemlje. Planirajte svoje putovanje unapred, pridržavajte se pravila i uživajte u svakom trenutku svog boravka

Članci koji vam mogu biti od koristi:

Sledeći članak Stambeni prostor za dugoročni najam u Crnoj Gori. Često postavljana pitanja naših klijenata

Blog o životu u Crnoj Gori

Sanjate li o bezbrižnom životu na obalama Jadranskog mora, gde sunce sija 300 dana u godini, a planine koegzistiraju sa azurnim plažama? Onda dobro došli u Crnu Goru! Na ovom blogu prenosimo iskustvo života u ovoj neverovatnoj zemlji ljudi koji su se već doselili u Crnu Goru, pričamo o adaptaciji u novu zemlju, o zamršenostima kupovine nekretnina u Crnoj Gori, dobijanju boravišne dozvole, a takođe vas upoznajemo sa Crnogorska kultura i tradicija.

Preseljenje u novu zemlju nije samo promena mesta stanovanja, to je korak ka novom životu ispunjenom svetlim bojama i nezaboravnim utiscima. Proces papirologije nije komplikovan, ali zahteva pažljivu pripremu. Na našem blogu ćete pronaći detaljne informacije o:

  • Potrebni dokumenti: koji sertifikati i izjave će vam trebati, gde ih dobiti.
  • Kako dobiti boravišnu dozvolu u Crnoj Gori 2024: koja boravišna dozvola je prava za vas, kako je dobiti.
  • Tražite stanovanje: kako pronaći kuću ili stan svojih snova.
  • Montenegro Nevs.

U našem katalogu možete pronaći smeštaj za svaki ukus i budžet: od udobnih apartmana do luksuznih vila, au člancima ćemo vam reći o:

  • Faze kupovine nekretnina u Crnoj Gori: kako izbjeći da postanete žrtva prevaranta i sklopiti profitabilan posao.
  • Cene nekretnina: šta određuje cenu stanovanja u različitim regionima.
  • Porezi: koje poreze treba da platite kada kupujete i posedujete nekretninu.

Svaka zemlja ima svoje karakteristike o kojima treba da znate pre nego što se preselite. Istražite naš blog o životu u Crnoj Gori:

  • Gdje pronaći jeftin stan u Crnoj Gori.
  • Troškovi života: koliko koštaju hrana, prevoz, odeća i druga roba.
  • Medicina: kako funkcioniše zdravstveni sistem u Crnoj Gori.
  • Obrazovanje: koje škole i univerziteti postoje u zemlji.
  • Posao: gde i kako naći posao u Crnoj Gori.

Takođe na blogu ćete naći detaljne informacije o dozvolama boravka u Crnoj Gori:

  • Koji dokumenti će vam trebati?
  • Koliko košta dobijanje boravišne dozvole?
  • Koje su prednosti Boravaka u Crnoj Gori?

Nadamo se da će naš blog o životu u Crnoj Gori biti koristan i informativan izvor za vas. Ako želite da podelite svoje iskustvo ili se oglašavate na našoj veb stranici, kontaktirajte nas: +382 69 777 680 Viber/VatsAap/Telegram

Meni